Maria Carme Roca
Maria Carme Roca
Girona

Maria Carme Roca, premi Prudenci Bertrana de novel·la amb "El far"

Vivenç Villatoro s'emporta el premi Carles Rahola d'Assaig amb "Massa foc"

Actualitzat

Maria Carme Roca amb la seva novel·la "El far" és la guanyadora que 51è Premi Prudenci Bertrana d'aquest 2018.

L'obra premiada parteix d'una celebració familiar en què la protagonista descobreix que la seva mare no és la persona que sembla. A partir d'aquí es remunta al orígens familiars i, lligant caps, se n'adona de secrets totalment desconeguts.

"'El far' està ambientada a l'illa de Buda i parla de les llums i les foscors. És una història d'amor, és una història sobre la força del mar, la força de voluntat, la força de les conviccions, dels petits detalls que diuen moltes coses... té intriga. I és un retrat d'una època, de la manera de viure d'unes persones. I hi ha molt marro."

Maria Carme Roca va néixer a Barcelona el 1955, és llicenciada en Filosofia i Lletres i en Filologia Catalana. Durant anys es va dedicar a l'ensenyament. Va publicar la seva primera obra el 1997 i, des d'aleshores, n'ha escrit una cinquantena en el gèneres de d'infantil i juvenil, contes, assaig i novel·la.

El far es publicarà el proper 7 de novembre.


Villatoro, Premi Carles Rahola


"Massa foc", de Vicenç Villatoro, ha rebut el 39è premi Carles Rahola d'Assaig.

La seva obra se situa en la Florència dels Mèdici del final del segle XV, on s'enfronten dues maneres de d'entendre el món i la política, representades per dos personatges fascinants: Savonarola i Maquiavel.

Villatoro, nascut a Terrassa el 1957, és escriptor i periodista i ha publicat novel·les, reculls de poemes i obres memorialístiques i d'assaig. Ha rebut els principals premis de literatura catalans com el Sant Jordi  o el Ciutat de Palma.


Altres premis
 

Aquesta nit també s'han donat altres premis com el Ramon Muntaner de Literatura Juvenil. Ha estat per a "El noi de paper", de Jordi Folck

El premi Cerverí de Cançó, a la millor lletra, ha estat per "No volem més cops", de Judit Nedderman.

I, el premi Lletra a la Millor Experiència Didàctica d'Ensenyament-Aprenentatge de Literatura en Català ha estat per "Llums, càmera, poesia...", Anna Riera. Aquest premi reconeix la tasca del professorat. El projecte premiat aquest any es basa en una metodologia pròpia per a la realització col·laborativa de formats audiovisuals centrats en l'experiència poètica.

ARXIVAT A:
Literatura
Anar al contingut