Madrid

Margarita Robles, número dos del PSOE a Madrid, i Josep Borrell, assessor de campanya

La magistrada del Suprem substituirà Meritxell Batet, que és la cap de llista dels socialistes catalans

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez rescata dos pesos pesants del govern de Felipe González i els fa tornar a la primera línia política. Margarita Robles, magistrada del Tribunal Suprem, serà la número 2 del PSOE per Madrid a les eleccions generals del 26-J, en substitució de Meritxell Batet, que serà cap de cartell dels socialistes catalans. I l'exministre Josep Borrell serà l'assessor en matèria de política exterior en el comitè de savis que Sánchez presentarà diumenge, a Barcelona.

En declaracions a "Els matins" de TV3, Batet ha destacat de la seva successora que és una persona compromesa amb el servei públic. Precisament aquest vespre a Barcelona, la cap de llista del PSC el 26-J rebrà el suport directe de Pedro Sánchez en un acte a l'Espai Fòrum del Convent dels Àngels titulat: "Els reptes del canvi a Catalunya i a Espanya".

Margarita Robles, que és ara vocal del Consell General del Poder Judicial, va ocupar càrrecs al Ministeri de Justícia i Interior durant l'última legislatura de Felipe González, entre el 1993 i el 1996. Primer va ser subsecretària del Departament de Justícia i després secretària d'Estat d'Interior. Després es va reincorporar a l'Audiència de Barcelona. En declaracions a la SER, la magistrada, que s'incorpora com a independent, ha dit que havia acceptat perquè el projecte de Sánchez "és sobretot seriós i rigorós" i pot ajudar a treure Espanya endavant del "moment més complicat" que travessa.

Pel que fa a Josep Borrell, el 1984 va ser secretari d'Estat d'Hisenda i entre el 1991 i el 1996 va encapçalar el Ministeri d'Obres Públiques i Urbanisme. El 2004 va ser elegit president del Parlament Europeu, càrrec que va ocupar fins al gener del 2007.

A més de Robles i Borrell, Pedro Sánchez té en aquest govern a l'ombra l'exministre Jordi Sevilla, per afers econòmics; el també exministre Angel Gabilondo, per a qüestions d'educació; Teresa Ribera, experta en canvi climàtic, per a medi ambient; l'exconseller basc Rafael Bengoa per a salut; el politòleg francès Samir Naïr per a temes d'immigració, i la catedràtica Victòria Camps en l'àmbit de la regeneració democràtica.

Qui ja ha anunciat que no serà a la llista socialista del 26-J és la secretària d'Ocupació del PSOE, Luz Rodríguez, que va ser secretària d'Estat en el govern de José Luis Rodríguez Zapatero. Ha decidit tornar a la seva vida professional com a professora de la Universitat de Castella-la Manxa. La baixa de Rodríguez arriba poc després de la de Carme Chacón. I també coincideix amb la decisió del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, de llançar un pols a Ferraz avalant l'oferta de Podem d'anar conjuntament al Senat per evitar una nova majoria del PP a la cambra alta. Pedro Sánchez ja ha descartat totalment aquesta possibilitat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut