Meritxell Batet: "L'objectiu de Podem és assolir el poder, no canviar les polítiques"

La futura cap de llista del PSC compara Pablo Iglesias amb Julio Anguita i assegura que en les eleccions del 26-J "els ciutadans votaran en clau presidencial"

RedaccióActualitzat

Meritxell Batet, virtual cap de llista pel PSC a Barcelona, ha afirmat que la intenció de Podem és "assolir el poder, no canviar les polítiques", i que el problema és què es fa després amb el poder. Entrevistada aquest dijous a "Els matins de TV3" per Lídia Heredia, Batet ha comparat Podem amb el paper jugat per la IU de Julio Anguita:

"Sempre hem vist Podem com un aliat, i vam intentar arribar a un acord, i vam intentar durant tres mesos negociar amb ells, però ha estat impossible. La mentalitat i l'objectiu continua sent el mateix, el motor del senyor Iglesias és el mateix que el d'Anguita, el famós "sorpasso", és una cosa molt vella. Aquesta és l'obsessió d'Iglesias, els ciutadans no tenen aquesta obsessió."

Preguntada per l'oferta de Podem d'ajuntar forces per presentar-se al Senat, Batet ha assegurat que va arribar dos dies abans de tancar-se el termini per presentar candidatures, sense temps per treballar una candidatura conjunta. Ha afirmat que és una mostra més de la manera de fer del líder de Podem:

"Gairebé tots els anuncis i propostes que rebem del senyor Iglesias les rebem mitjançant les rodes de premsa. Està molt bé la comunicació amb els mitjans, però de vegades les converses privades també són importants, i el senyor Iglesias crec que no tenia una voluntat real. Ho vaig veure més com pur tacticisme o oportunisme. "

Batet també ha assegurat que el 20-D va haver-hi un intent de presentar una candidatura conjunta de les esquerres catalanes al Senat i que En Comú Podem no va ni respondre a la proposta.

Pedro Sánchez

Meritxell Batet ha assegurat que el PSOE és el partit "que ha mostrat més capacitat de diàleg i d'acord" durant els últims quatre mesos.  A més, ha destacat que "pot parlar amb totes les forces polítiques, i totes volen parlar-hi", i que això els atorga la "centralitat política". En aquest sentit, i segons Batet, s'escollirà entre Rajoy i Sánchez:

"En aquestes eleccions els ciutadans estic convençuda que votaran en clau presidencial, quin president volem, i això ho redueix a dues opcions, o Mariano Rajoy, o aconseguim que Pedro Sánchez sigui el nou president del govern."

Margarita Robles i Carles Martí

Preguntada per la possibilitat que la jutge i exsecretària d'estat d'Interior del 1994 al 1996 Margarita Robles la substitueixi com a número 2 de la llista per Madrid, just darrere Pedro Sánchez, Batet ha dit que no n'estava assabentada, però que seria una bona elecció perquè li sembla "un nom excel·lent". Pel que fa a Carles Martí, que s'havia postulat com a cap de llista pel PSC al Congrés, ha apuntat que estaria bé que repetís com a candidat a senador.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut