García-Margallo avisa el govern que farà complir la sentència del TC sobre Exteriors (EFE)
García-Margallo avisa el govern que farà complir la sentència del TC sobre Exteriors (EFE)
Madrid

Margallo: "Els catalans estan més que emparats pel Servei Exterior"

El ministre en funcions respon a Puigdemont que és "aberrant" fer una lectura "política" de la suspensió d'Exteriors per part del TC

RedaccióActualitzat

El Ministre d'Afers Exteriors en funcions, José Manuel García-Margallo, ha advertit la Generalitat que el govern espanyol vetllarà pel "compliment de la llei" si continua endavant la conselleria d'Exteriors, suspesa cautelarment pel Tribunal Constitucional.

"La Generalitat actuarà com li sembli convenient. Però ha de tenir la seguretat que el govern farà el que és la seva obligació, complir i fer complir la Constitució, les lleis i les sentències del Tribunal Constitucional".

García-Margallo ha afegit que l'únic que pot fer el govern de Carles Puigdemont és acció exterior, però no pas política exterior, i ha considerat que no hi ha necessitat d'anar més enllà del que ja fa el govern espanyol.

"Els catalans estan més que emparats, com tots els espanyols, pel Servei Exterior. No entenc necessitats ulteriors. Si volen fer acció exterior, benvinguts siguin, estan en el seu marc sempre que no sigui política exterior i sempre que se subordini a la política exterior i ho coordinem amb els altres, per raó d'eficiència".

El ministre ha qualificat d'"aberrant" que el govern faci una lectura "política i no jurídica" de la decisió del TC.

Anar al contingut