La manifestació ha acabat davant del mosaic de Joan Miró a la Rambla, completament cobert per espelmes i records (EFE)
Ofrena floral davant del mosaic de Joan Miró a la Rambla
Barcelona

La comunitat musulmana condemna els atemptats

Durant la marxa s'han cridat consignes com "Som musulmans, no terroristes", "Islam és pau", "Tots som Barcelona" i el ja popular "No tenim por"

RedaccióActualitzat

La comunitat musulmana de Catalunya s'ha manifestat aquest dilluns a la tarda a Barcelona, acompanyada per més de 148 entitats i al voltant de 2.500 assistents per condemnar "la barbàrie i la desraó" dels terroristes que van atemptar a Barcelona i Cambrils dijous passat. La portaveu de la Fundació Ibn Battuta, Míriam Hatibi, ha llegit a la plaça de Catalunya el manifest i ha assegurat que "tenim un veritable problema que no hem d'amagar" quan "un jove que ha nascut o ha arribat des de petit a Catalunya es rebel·la contra el seu país".

L'acte ha començat a les set de la tarda al centre de la plaça, on les entitats musulmanes han llegit el manifest en català, castellà i àrab. La comunitat musulmana ha demanat a les autoritats que "parlem clarament de com afrontar el futur" i com podem incloure a aquests joves perquè "sentin que Catalunya és la seva terra, de manera que siguin capaços de rebutjar qualsevol missatge radical o extremista".

"Els musulmans que vivim a Catalunya només podem donar les gràcies a Catalunya pel vostre suport, gràcies per venir avui, per voler acompanyar-nos en aquest moment tan important"

Després d'un minut de silenci en memòria de les 15 víctimes mortals en els atemptats de Barcelona i Cambrils, la mobilització ha arrencat. Des de la plaça Catalunya, la manifestació ha recorregut el tram de la Rambla on es va produir l'atropellament massiu. Durant la marxa s'han cridat consignes com "Som musulmans, no terroristes", "Islam és pau", "Tots som Barcelona" o el ja popular "No tenim por".

 

 

En arribar a un dels punts on els cotxes de la Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra estaven aparcats per custodiar la manifestació, els assistents han començat a aplaudir els agents policials, en agraïment pel seu treball després dels atemptats. La manifestació ha acabat cap a tres quarts de vuit del vespre davant del mosaic de Joan Miró a la Rambla, ara completament cobert per les espelmes i records per a les víctimes de l'atropellament. Allà, els manifestants han tornat a guardar un minut de silenci.

A la manifestació hi han assistit representants de les institucions i partits polítics, com la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, els consellers Raül Romeva i Meritxell Serret, els tinents d'alcalde de la ciutat de Barcelona Gerardo Pisarello i Jaume Collboni, els diputats al Parlament Carlos Carrizosa, Albano-Dante Fachín o Albert Botran i els diputats al Congrés Joan Tardà, Meritxell Batet o Carles Campuzano.

També aniran a la manifestació de dissabte

Entre les entitats que hi han participat destaquen el Consell Islàmic de Catalunya, l'Associació d'Estudiants Marroquins de Barcelona, l'Associació PakMir, el Casal Pakistanès de Catalunya, les comunitats islàmiques de Cerdanyola i Ripollet, la Societat Musulmana d'Espanya i les mesquites de Sant Feliu de Llobregat i Sant Vicenç dels Horts.

Aquest dissabte a la tarda ja hi va haver una concentració de musulmans a la Rambla. Amb el lema "No en el meu nom", van rebutjar els atemptats d'aquest dijous a la mateixa Rambla de Barcelona i a Cambrils.

Les entitats adherides a aquesta concentració subratllen que també participaran a la gran manifestació de dissabte convocada pels governs català i municipal de Barcelona contra el terrorisme i de suport a les víctimes dels atemptats. La marxa, que portarà el lema "No tinc por", començarà a les sis de la tarda als Jardinets de Gràcia i acabarà a la plaça de Catalunya.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut