Cossos de seguretat i serveis d'emergència encapçalaran la manifestació de dissabte

Sota el lema "No tinc por", les autoritats aniran al darrere en la manifestació convocada aquest dissabte per condemnar els atemptats

RedaccióActualitzat

Mossos, policia local, serveis d'emergències i tots els col·lectius que es van veure afectats pels atemptats a Barcelona i Cambrils, com comerciants o taxistes, entre d'altres, encapçalaran la manifestació convocada per dissabte que ve de repulsa als atemptats i sota el lema "No tinc por".

D'aquesta manera, les autoritats polítiques quedaran en un segon pla i aniran al darrere. La voluntat que la primera fila estigui encapçalada pels serveis d'emergència i la ciutadania, i no per polítics, és unànime. El vicepresident del govern, Oriol Junqueras, s'ha expressat en aquests termes a TV3:

Hem de donar el màxim de reconeixement i el màxim de protagonisme a totes aquestes persones. S'entén perfectament que la societat catalana se'n senti orgullosa.

Junqueras ha afegit que la resposta policial va ser "extremadament ràpida i eficaç" i l'ha comparat amb altres ciutats com París o Brussel·les, on les investigacions "han estat molt més lentes".

La CUP es plantejava no anar a aquesta manifestació si l'encapçalava el rei Felip VI, però el col·lectiu Poble Lliure, un dels que formen part de la CUP, ja se n'ha desmarcat i anuncia que hi participarà. A hores d'ara, però, no està confirmada l'assistència a la manifestació del monarca espanyol.

La demanda que no s'instrumentalitzi aquesta manifestació també la fan les entitats que treballen per a la pau. Des de l'ICIP, el Ciemen, Fundipau, la Fede o Volem Acollir consideren que no pot ser que la pancarta l'encapçalin governs que venen armes i després en lamenten les conseqüències.

La manifestació està convocada dissabte a les 18.00, sortirà dels Jardinets de Gràcia i acabarà a la plaça de Catalunya. El format encara està per definir, però hi ha unanimitat a donar tot el protagonisme als serveis d'emergències i altres col·lectius que van ajudar les víctimes dijous passat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut