Nicolás Maduro amb un llibre del seu antecessor, Hugo Chávez, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Maduro crea el Ministeri de la Felicitat Suprema. (Foto: EFE)
Caracas

Maduro afirma que la intenció de Colòmbia d'ingressar a l'OTAN pot desestabilitzar la regió

Al president de Veneçuela, Nicolás Maduro, l'amoïna que el seu homòleg de Colòmbia, Juan Manuel Santos, hagi anunciat que vol ingressar a l'OTAN. Segons el mandatari veneçolà, l'Aliança Atlàntica vol portar "plans guerrers" a la regió. Tal com pensen altres presidents de països de la zona, Maduro considera que el fet que un estat com el colombià vulgui ser part de l'OTAN posa en perill l'estabilitat de la regió.

RedaccióActualitzat
El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, acusa l'OTAN de portar "plans guerrers" a l'Amèrica Llatina i el Carib. Durant una reunió amb els comandaments de l'exèrcit al palau de Miraflores, el president veneçolà s'ha sumat a les crítiques dels seus homòlegs nicaragüenc, Daniel Ortega, i bolivià, Evo Morales, al desig del president de Colòmbia, Juan Manuel Santos, de voler incorporar-se a l'Aliança Atlàntica. "Ho lamentem molt", ha dit Maduro, que dóna suport a la iniciativa d'Evo Morales de convocar una cimera extraordinària de la Unió de Nacions Sud-americanes sobre aquesta qüestió. Nicolás Maduro creu que "la decisió d'un país del continent de voler ser part de l'OTAN posa en risc l'estabilitat de la regió".

El mandatari veneçolà demana a Colòmbia que reflexioni: "En aquest món no es respecta els dèbils que s'arrosseguen davant els imperis. Es respecta qui es posa dret, està ben organitzat i correctament armat, amb una doctrina amb moral, amb disciplina i amb obediència".

El president de Colòmbia, Juan Manuel Santos, va anunciar aquest dissabte que el seu govern subscriurà aquest mes un acord de cooperació amb l'OTAN de cara a l'ingrés del país en aquesta organització. Santos defensa que el seu país té dret a "pensar en gran" i a tenir raons "per ser els millors, ja no de la regió, sinó de tot el món". Santos també va assenyalar que, en cas d'arribar a un acord de pau amb les FARC, l'exèrcit intentarà augmentar el seu paper en l'àmbit internacional.

En qualsevol cas, fonts de l'OTAN han indicat que Colòmbia no compleix el criteri geogràfic per poder entrar a l'organització, ja que està limitada als "països de l'àrea de l'Atlàntic Nord".
Anar al contingut