Ciclisme

L'Slipstream guanya la crono per equips i Christian Vandevelde es vesteix de rosa

L'equip nord-americà Slipstream s'ha imposat a la primera etapa del Giro d'Itàlia, una contrarellotge de 24 quilòmetres pels voltants de Palerm. Christian Vandevelde, que ha estat el primer corredor del Slipstream que ha creuat la línia d'arribada, s'ha col·locat la "maglia" rosa. En segona posició ha acabat el CSC, a sis segons, mentre que la tercera ha estat per al High Road, a set. L'Astana d'Alberto Contador ha fet el setè registre, a 29 segons, el mateix temps que ha perdut l'LPR de Danilo di Luca, vencedor de l'últim Giro. Mala jornada per a l'Euskaltel Euskadi, que ha cedit 1'17".

Actualitzat

Tres ciclistes han hagut d'abandonar la cursa abans que es disputés la primera etapa, tot i que per diversos motius. Benjamín Noval (Astana) ha patit una infecció intestinal i ha estat substituït pel suís Steve Morabito; David Arroyo (Caisse d'Epargne) s'ha fracturat el colze; i l'argentí Maximiliano Reinze (CSF) ha donat positiu per anabolitzants.

Pujaran la Marmolada, el Gavia i el Mortirolo

La present edició del Giro d'Itàlia té un recorregut total de 3.430 quilòmetres distribuïts en 21 etapes. Les tres primeres recorren l'illa de Sicília, i a partir de la quarta jornada es fa camí per la península. A banda de la contrarellotge per equips celebrada avui, n'hi ha tres més d'individuals, inclosa una cronoescalada de 13 quilòmetres al cim de Kronplatz.

L'etapa reina serà la quinzena, 153 quilòmetres pels Dolomites amb cinc alts de primera categoria que culminaran a la terrorífica Marmolada, a 2.057 metres d'altitud. Cinc dies després, els ciclistes hauran de superar dos dels ports més mítics del Giro: el Gavia, a 2.618 metres sobre el nivell del mar, i el Mortirolo, per a molts experts el port més dur d'Europa.

Les últimes onze edicions del Giro han estat guanyades per ciclistes italians: Ivan Gotti (2), Marco Pantani (1), Stefano Garzelli (1), Gilberto Simoni (2), Paolo Savoldelli (2), Damiano Cunego (1), Ivan Basso (1) i Danilo di Luca (1). Així doncs, un dels atractius serà saber si algun corredor estranger serà capaç de trencar l'hegemonia transalpina, cosa que no succeeix des que el rus Pavel Tonkov es va fer amb l'edició del 1996. Joaquim Rodríguez (Caisse d'Epargne) és l'únic català que hi participa enguany.

Anar al contingut