Suprimir de la dieta diversos aliments pot provocar ortorèxia
Suprimir de la dieta diversos aliments pot provocar ortorèxia
Lleida

L'ortorèxia, l'obsessió per una alimentació sana

Aquest trastorn pot provocar pèrdua de pes, desnutrició i, en molts casos, quadres d'ansietat o depressió

RedaccióActualitzat

L'ortorèxia és un trastorn que consisteix a portar fins a l'extrem la idea de l'alimentació sana. Entre les conseqüències que pot representar hi ha la pèrdua de pes, la desnutrició i, en molts casos, quadres d'ansietat o depressió. És complicat detectar les persones que tenen aquest desordre alimentari, perquè cuidar el que es menja està ben vist. Quan aquest comportament genera angoixa i tot gira a l'entorn de l'alimentació és quan cal encendre els senyals d'alarma.

Un cas concret: Marta Ricart es va començar a obsessionar fa cinc anys amb el menjar saludable. Va suprimir de la seva dieta diversos aliments, i això li va acabar passant factura. Afortunadament se'n va poder sortir gràcies a una teràpia a l'Hospital de Santa Maria, a Lleida.

L'ortorèxia genera una gran ansietat, i, en molts casos, com li va passar a la Marta, acaba derivant en una anorèxia. El perfil de la persona amb aquest trastorn és el d'una dona jove, molt perfeccionista i que sovint se sent obligada a tenir un bon aspecte físic per millorar professionalment.

Anar al contingut