Els casos de còlera diagnosticats a Haití ja són prop de 15.000. (Foto: EFE)
Els casos de còlera diagnosticats a Haití ja són prop de 15.000. (Foto: EFE)
Port-au-Prince

L'ONU alerta que l'epidèmia de còlera a Haití podria durar anys

L'avís de Nacions Unides indica que l'epidèmia de còlera al país caribeny s'allargarà segur durant mesos. El govern haitià vol evitar que es compleixin aquestes prediccions tan negatives i, a través del seu Ministeri d'Educació, ha impulsat una campanya a les escoles per ajudar a combatre la malaltia, que ja ha causat prop d'un miler de morts. La iniciativa pretén sensibilitzar els alumnes perquè canviïn els seus hàbits d'higiene. Per aconseguir-ho se'ls donarà sabó, que podran endur-se a casa perquè les famílies també en puguin disposar.

Actualitzat
Les Nacions Unides han afirmat que l'epidèmia de còlera, que ja ha causat prop d'un miler de morts, s'allargarà segur durant mesos i depèn de com evolucioni podria durar anys. De moment, des de l'inici del brot gairebé 15.000 persones han estat hospitalitzades.

Davant la gravetat de la situació, aquest dimecres les escoles haitianes han engegat una campanya a les escoles per ajudar a combatre la malaltia. La iniciativa, impulsada pel Ministeri d'Educació d'Haití, neix amb la voluntat d'informar sobre el còlera als centres escolars del país caribeny, i proporcionar sabó i clor perquè els alumnes puguin rentar-se les mans i així frenar que es propagui l'epidèmia. Amb la difusió d'aquesta pràctica preventiva, es busca sensibilitzar als nens perquè canviïn els seus hàbits d'higiene per evitar infeccions. Cal recordar que el còlera és una malaltia infecciosa intestinal causada per la ingesta d'aliments o aigua contaminats pel bacteri "Vibrio cholerae".

A la capital del país, Port-au-Prince, durant el cap de setmana el Ministeri ja va organitzar les primeres sessions formatives als agents educatius encarregats de portar a terme la campanya, que s'aplicarà a totes les regions del país. Finalment, el ministre d'Educació haitià, Joel Desrosiers, ha precisat que el sabó no estarà disponible només a les escoles, sinó que els nens podran emportar-se'l a casa perquè les famílies puguin usar-lo.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut