Un grup de refugiats marxa del camp Corail per l'arribada de l'huracà "Thomas". (Foto: Reuters)
Un grup de refugiats, evacuat del camp Corail per l'arribada de l'huracà. (Foto: Reuters)
Port-au-Prince

Set morts a Haití per l'arribada de l'huracà "Thomas", ara ja convertit en tempesta tropical

El pas de l'huracà "Thomas", ara ja convertit en tempesta tropical, per Haití ha deixat set morts i inundacions a les zones de la costa. Malgrat la devastació i les zones que ha deixat negades, els efectes han estat menors del que s'esperava. Es tem que l'aigua caiguda empitjori encara més la darrera epidèmia de còlera que va viure el país el passat mes d'octubre i que ja ha causat la mort de 450 persones. Però oficials de les Nacions Unides han declarat que se senten alleujats pel fet que "Thomas" hagi perdut força i hagi passat de llarg sense afectar les zones interiors del país.

Actualitzat
L'huracà va començar com una tempesta tropical però divendres al matí va agafar força i es desplaçava a 15 quilòmetres per hora, amb vents sostinguts de 130 quilòmetres per hora, amb ratxes més altes. El Centre Nacional d'Huracans dels EUA havia advertit que l'ull de l'huracà passaria a prop de l'oest d'Haití.

A Haití encara hi ha milers de persones vivint en tendes de campanya pel terratrèmol del gener, que va causar més de 250.000 morts, i alguns dels camps de refugiats s'havien evacuat amb l'arribada de les primeres pluges.

"Germanes i germans, us suplico que abandoneu les zones de risc. És important seguir les indicacions de seguretat", va demanar el primer ministre, Jean-Max Bellerive, en un missatge televisat, acompanyat de diversos ministres del govern.

Els vehicles de les Nacions Unides van desallotjar una cinquantena de persones  del camp de Corail Cesselesse, principalment mares i nadons i la gent més gran, que es van refugiar en un hospital on caben 2.000 persones.

Guantánamo, també pendent del "Thomas"

En el cas de l'illa de Cuba, l'avís per l'arribada de l'huracà se centra a la província de Guantánamo i diversos municipis veïns. L'Estat Major de la Defensa Civil ha decretat l'estat d'"alarma ciclònica" i ha instat la població a seguir les recomanacions oficials per minimitzar l'impacte de la pluja, el vent i les onades.



NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut