Imatge d'arxiu de l'accident a la central nuclear de Fukushima (Foto: Reuters)
Imatge d'arxiu de l'accident a la central nuclear de Fukushima (Foto: Reuters)
Japó

L'OMS conclou que ha augmentat el risc de tenir càncer a Fukushima dos anys després de l'accident nuclear

Un informe de l'Organització Mundial de la Salut conclou que ha augmentat el risc de tenir càncer a les zones pròximes a la central. L'estudi sobre les conseqüències de l'accident descarta qualsevol afectació fora del Japó.

RedaccióActualitzat
Quan fa gairebé dos anys de l'accident a la central nuclear japonesa de Fukushima, un estudi elaborat per l'Organització Mundial de la Salut, l'OMS, conclou que ha provocat un increment del risc de càncer a les zones més pròximes a la planta.

L'OMS preveu un 6% més de casos de càncer de mama en les dones de Fukushima que van quedar exposades a la radiació quan eren nenes i un 70% més de possibilitats de contraure càncer de tiroides. Pel que fa als homes que van quedar exposats quan eren nens tindran un 7% més de risc de contraure leucèmia.

Pel que fa als treballadors dels serveis d'emergència que van treballar a la central després de la tragèdia, es calcula que dos terços tenen el mateix risc de contraure càncer que la resta de la població de Fukushima, mentre que el terç restant té més risc.

En canvi, l'estudi fet per experts internacionals de l'ONU considera que fora del Japó no hi ha cap augment perceptible del risc per la salut. Tampoc es preveu un augment del nombre d'avortaments, parts de nens morts i altres problemes físics i psíquics que poden afectar els nadons nascuts després del terratrèmol i el tsunami.

La directora de Salut Pública i del Medi Ambient, Maria Neira, ha explicat que l'estudi mostra més risc de càncer per a les persones que resideixen en les zones més contaminades", que s'han de sotmetre a una "vigilància continuada a llarg termini i revisions mèdiques". En canvi, "fora d'elles, fins i tot dins la prefectura de Fukushima, no es preveuen increments de la incidència del càncer", ha assegurat.


Anar al contingut