Sánchez Cerén fent el senyal de victòria.
El candidat oficialista haurà de confirmar el seu triomf en la segona volta. (Foto: Reuters)
San Salvador

L'oficialista Sánchez Cerén guanya les eleccions al Salvador, però hi haurà una segona volta

L'oficialista i exguerriller Salvador Sánchez Cerén guanya les eleccions presidencials d'aquest diumenge al Salvador. Tot i això, Cerén no pot evitar la segona volta dels comicis, que l'enfrontarà amb el candidat de la dreta, Norman Quijano.

RedaccióActualitzat

Després de tancar els col·legis electorals, el candidat opositor salvadoreny Norman Quijano ha anunciat la imminència d'una segona volta. Quijano, del partit conservador, ho ha dit després que el candidat de l'actual partit de govern, Salvador Sánchez Cerén -exguerriller del Front Farabundo Martí d'Alliberament-, ha aconseguit, de moment, la victòria.

Amb gairebé tots els vots escrutats, Sánchez Cerén, que substitueix en la candidatura el president sortint, Mauricio Funes, avantatja el seu rival en gairebé el 10% dels vots. No ha superat, però, el 50% dels vots necessaris per obtenir la presidència. Si l'exguerriller acabés guanyant la segona volta, es convertiria en el tercer president de la regió sorgit d'una guerrilla, després de la brasilera Dilma Roussef i de l'uruguaià José Mújica.

Anar al contingut