Misrata

L'ofensiva aliada colpeja l'exèrcit de Gaddafi en tots els fronts

Les forces aliades han llançat una ofensiva en tots els fronts contra les forces de Gaddafi. Avions de la coalició estan bombardejant objectius del règim de Moammar al-Gaddafi a Trípoli i a les ciutats d'Ajdabiya, Misrata i Az-Zawiyah. Segons el contraalmirall nord-americà Gerard Hueber, els aliats han atacat les forces mecanitzades, l'artilleria i els llocs de míssils mòbils. Hueber ha informat que, en les últimes 24 hores, la coalició ha realitzat 175 missions de combat, de les quals 113 han estat dutes a terme per les forces nord-americanes i la resta per altres membres de l'aliança. Una ofensiva que ha destruït la força aèria líbia, segons assegura el Regne Unit.

Actualitzat
El contraalmirall Hueber ha assegurat que "no hi ha informes de civils morts" des que va començar l'operació. "La nostra missió aquí és protegir la població civil i escollim els nostres objectius i planifiquem les nostres operacions amb aquesta idea com a principal prioritat."

Les declaracions de Hueber s'han produït poc després que el Regne Unit ha assegurat que Gaddafi ja no pot comptar més amb la seva força aèria, la qual cosa permet als aliats sobrevolar l'espai aeri del país sense perill. El cap del primer grup de la reial força aèria britànica, el general Greg Bagwell, ha assegurat que "ara estem aplicant una pressió sostinguda i sense descans sobre les forces armades líbies", després de neutralitzar les forces de combat aèries del règim. "Efectivament, la seva força aèria ja no existeix com a força de combat, i el seu sistema integrat de defensa aèria i les xarxes de comandament i control estan molt degradades, fins al punt que podem operar gairebé amb impunitat sobre Líbia."

Pel que fa a les maniobres militars, segons la cadena Al-Arabiya, la coalició hauria atacat el complex residencial de Gaddafi a l'est a la ciutat d'Ajdabiya, porta d'entrada a Bengasi, que està envoltada pels tancs del coronel.

D'altra banda, les tropes de Gaddafi estan estrenyent el cercle a Misrata, a l'oest del país, i que continua en mans de l'oposició. Al centre de la població s'hauria produït foc d'artilleria, segons informen fonts del comitè rebel local. La cadena Al-Jazeera, recollint declaracions d'un portaveu de l'oposició, afirma que hi ha franctiradors als terrats dels edificis i que disparen fins i tot a les persones que intenten accedir a l'hospital.

Un mínim de setze persones, entre les quals cinc nens, haurien mort en aquesta localitat per trets de les tropes de Gaddafi, explica l'oposició. Alhora, segons ha explicat en roda de premsa a Bengasi, sis persones més han mort en un bombardeig per part de les forces de Gaddafi a l'entrada de la població de Zintan.

Per la seva part, el govern libi ha denunciat que la coalició ha bombardejat la capital, Trípoli, i que hi hauria víctimes civils.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut