Imatge d'arxiu d'una professional que subministra una vacunaUna professional subministrant una vacuna a un pacient a un pacient.
Imatge d'arxiu d'una professional que subministra una vacuna a un pacient (Foto: ACN)
Madrid

Llum verda a la compra centralitzada de vacunes a tot l'Estat

Catalunya, que inicialment s'havia desmarcat d'aquest pacte juntament amb Andalusia i el País Basc, finalment s'ha sumat a la compra que negociarà directament el govern espanyol amb les companyies farmacèutiques. Salut només adquirirà per separat la vacuna contra el virus del papil·loma humà.

RedaccióActualitzat
El Consell de Ministres ha donat llum verda a la compra centralitzada de diferents vacunes després que el Ministeri de Sanitat ha arribat a un acord amb la majoria de comunitats autònomes. Catalunya, que inicialment s'havia desmarcat d'aquest pacte juntament amb Andalusia i el País Basc, finalment s'ha sumat a la compra que negociarà directament el govern espanyol amb les companyies farmacèutiques.

El departament de Salut només adquirirà per separat la vacuna contra el virus del papil·loma humà, segons ha informat el ministeri. Així, el govern espanyol ha aprovat comprar al voltant de 10 milions de dosis de diferents vacunes.

L'executiu calcula que l'adquisició centralitzada pel ministeri comportarà un estalvi de més de 31 milions d'euros.
Anar al contingut