Mariano Rajoy abandona el Senat després d'un debat
Mariano Rajoy abandona el Senat després d'un debat c

L'inspector en cap de la UDEF diu que Rajoy hauria rebut diners de la caixa B

L'inspector Manuel Morocho diu al Congrés que l'estructura del PP tenia "el perfil d'una organització delictiva"

Actualitzat

L'inspector en cap de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) que va investigar la trama Gürtel, Manuel Morocho, ha dit que l'estructura del Partit Popular tenia "el perfil d'una organització delictiva" i que hi ha "indicis" que Mariano Rajoy i altres càrrecs del partit rebien diners de la caixa B.

En la sessió d'aquest dimarts a la comissió parlamentària del Congrés que investiga el presumpte finançament irregular del PP, Morocho ha respost les preguntes de la diputada de Podem Carolina Bescansa:

- Podria relatar-nos qui són els principals receptors de pagaments que surten de la caixa B del senyor Bárcenas?

- Són càrrecs, persones que estaven vinculades a la formació política en aquell moment o que continuen. O persones que en algun moment han ocupat alguna posició dins de l'estructura de la formació política.

- Hi ha en aquesta relació el senyor Trillo?

- Sí.

- El senyor Álvarez-Cascos?

- Segons els indicis, sí.

- El senyor Mariano Rajoy?

- Segons els indicis, sí.

- El conjunt dels secretaris generals del Partit Popular?

- Segons els indicis, sí.

- El senyor Arenas?

- Segons els indicis, sí.

 

 

Morocho ha dit que, malgrat que el seu grup "ha aportat elements indiciaris" sobre aquesta qüestió, "l'existència de comptabilitat B encara és presumpta".

L'inspector de la UDEF ha lamentat les pressions amb què es va intentar "desestabilitzar" la instrucció d'aquest cas i ha reconegut que troba a faltar la creació d'un "organisme central de lluita contra la corrupció" que permeti guanyar eficàcia en les investigacions judicials. Morocho també ha recordat les set querelles que van interposar contra ell diferents dirigents del Partit Popular.

ARXIVAT A:
Corrupció
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut