Imatge d'arxiu d'un armari de medicaments d'una farmàcia.
Dissabte entra en vigor la nova taxa de l'euro per recepta.
Barcelona

L'ICS deu 15 milions d'euros a proveïdors en interessos de demora

El director d'Economia de l'ICS, Salvador Cardona, ha explicat que actualment la institució paga amb un retard de 200 dies proveïdors farmacèutics i de material, entre d'altres.

RedaccióActualitzat
La causa de la demora rau en els problemes de les arques públiques de la Generalitat per la davallada d'ingressos.

"El que voldríem és pagar en un termini raonable i no fer aquesta quantitat més gran" a conseqüència de plets o més interessos, ha explicat Cardona, que ha afirmat que l'ICS no paga directament els proveïdors, perquè ho fa el Departament d'Economia.

L'any passat, l'ICS va disposar d'un pressupost de 3.000 milions d'euros. Aquest any, després de la retallada del 10%, aquest pressupost s'ha quedat en 2.770 milions. Cardona ha assenyalat la "forta pressió" que té l'ICS per tancar els comptes d'enguany segons el que s'ha pressupostat.

Sobre el capítol de personal, en què la institució vol estalviar 45 milions d'euros, ha indicat que una falta d'acords amb els cinc sindicats de la Taula Sectorial provocaria un "problema important" i una consegüent política d'acomiadaments de personal interí.

L'ICS, que gestiona vuit hospitals de referència, 285 equips d'atenció primària i 450 centres d'atenció primària, és l'empresa pública més gran de Catalunya i dóna feina a 41.000 treballadors, dels quals més de 10.000 són interins.

Cardona va participar aquesta setmana en la XVIII Trobada Sanitària de l'IESE, en què el president de l'ICS, Josep Prat, va anunciar que el nou model descentralitzat de la institució permetrà que els centres puguin establir aliances i sinergies amb altres centres del territori, com actualment fan els centres concertats.

Anar al contingut