Mèxic

L'huracà "John" augmenta la seva perillositat de camí cap a l'estat de Baixa Califòrnia

El turístic estat mexicà de Baixa Califòrnia es prepara per rebre l'huracà "John", que que les últimes hores ha reduït la seva velocitat de trasllat, cosa que ha fet que les autoritats hagin augmentat la seva perillositat de "forta" a "greu". L'huracà ara avança de 16 a 11 quilòmetres per hora, cosa que faria que els seus efectes fossin més devastadors. El "John" es manté a la categoria 3 de l'escala Saffir-Simpson, en tenir vents màxims sostinguts de 185 quilòmetres per hora amb puntes de fins a 220 quilòmetres.

Actualitzat
Segons Protecció Civil de Mèxic, ja s'ha decretat l'"alerta roja" a Baixa Califòrnia Sud, on podria arribar durant les pròximes hores. Milers de turistes ja han abandonat els hotels paradisíacs de Mèxic, molts dels quals tenen refugis propis. De fet, l'assistent de gerència de l'hotel Crowne Plaza, Leopoldo Sazueta, ha explicat que l'índex d'ocupació d'aquest establiment ronda el trenta per cent després de la marxa de nombrosos visitants, la majoria nord-americans.

De moment, ja s'han alertat uns deu mil turistes allotjats en hotels per on previsiblement passarà el "John". A més s'han traslladat a albergs de les localitats de Los Cabos, La Paz i Comondú dotze mil persones més, allotjades en zones de risc d'inundacions.

Els comerços ja han tancat les portes i s'ha suspès la navegació. I és que les àrees més vulnerables són les costaneres, cosa que ha motivat que s'estableixi una zona d'alerta des de les localitats de Loreto i Punta Abreojos, i entre les Illes Maries, a l'estat de Nayarit, fins a Bahia Magdalena, a Baixa Califòrnia.
Anar al contingut