Imatge d'un operari netejant un grafit aquest 21 de març de 2017 a la façana d'un edifici del carrer Montseny. (Horitzontal)
Imatge d'un operari netejant un grafit aquest 21 de març de 2017 a la façana d'un edifici del carrer Montseny. (Horitzontal)

L'Hospitalet incrementa recursos i simplifica els tràmits perquè més comunitats de veïns autoritzin la neteja de grafits

Actualitzat

ACN L'Hospitalet de Llobregat.-L'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat ha intensificat la campanya de neteja de pintades i grafits a les façanes dels edificis d'habitatges de la ciutat que va posar en marxa el passat mes de desembre, un servei gratuït que necessita de l'autorització de les comunitats de veïns. Amb aquest objectiu, el consistori ha simplificat els tràmits per sol·licitar la neteja de façanes i es compromet a, un cop feta la primera sol·licitud, actuar en un màxim de 48 hores. D'altre banda, el consistori ha incrementat la partida econòmica destinada al servei que passa dels 350.000 als 408.000 euros per aquest 2017 i ampliarà de tres a quatre els equips de neteja en els pròxims sis mesos. L'alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, ha destacat que amb aquest impuls es vol millorar la imatge de l'espai públic de la ciutat i donar a conèixer el servei a totes les comunitats de veïns. Actualment el consistori compta amb l'autorització de 2.500 edificis de la ciutat i l'objectiu 's arribar als 4.000, els 25% del total.

Núria Marín ha destacat que el tràmit per sol·licitar la neteja de les façanes és molt senzill i ha lamentat que fins ara està costant que moltes comunitats s'hi apuntin ja sigui per desconeixement o per manca de voluntat. En aquest sentit, ha recordat que les comunitats interessades només han d'emplenar i signar l'imprès corresponent i lliurar-lo a les regidories de districte, a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC) o al personal informador per a comunitats. Les neteges es realitzen periòdicament seguint una ruta de treball predeterminada exclusivament entre les comunitats que hagin realitzat la sol·licitud corresponent. A més d'incrementar de tres a quatre les brigades de neteja, l'Ajuntament de l'Hospitalet reforçarà el servei amb la posada en marxa d'un pla d'ocupació format per nou pintors.Marín ha assenyalat que la neteja de pintades en edificis privats d'habitatges i en edificis i espais públics s'inscriu en una marc més ampli d'actuacions encaminades a tenir un espai públic més endreçat i respectuós amb els diferents usos que hi conviuen.Retirada de plaques franquistesParal·lelament a la neteja de pintades i grafits, les mateixes brigades també retiraran les plaques franquistes dels blocs d'habitatges socials que així ho sol·licitin. A la ciutat encara queden unes 430 plaques d'aquest tipus per retirar.

Anar al contingut