Estats Units

L'FBI investiga 14 entitats financeres per un suposat frau en la venda d'hipoteques d'alt risc als EUA

L'Oficina Federal d'Investigació investiga 14 empreses per un possible frau en la venda d'hipoteques d'alt risc, conegudes com a "subprime". L'FBI ja va començar, l'any passat, a investigar aquestes empreses, que van des de companyies immobiliàries fins a entitats financeres com el suís USB, Morgan Stanley o Merrill Lynch, segons l'agència Reuters. Paral·lelament, també s'investiga la possibilitat que alguns bancs de Wall Street haguessin ocultat informació sobre les hipoteques d'alt risc venudes a d'altres inversors. L'impagament d'aquestes hipoteques és el que ha originat la crisi als Estats Units i el que, de retruc, amenaça tota l'economia mundial.

Actualitzat

Les autoritats federals dels Estats Units investiguen 14 empreses per un possible frau o tràfic d'influències en la venda d'hipoteques d'alt risc. La investigació, que va començar l'any passat, involucra des de companyies immobiliàries fins a entitats financeres que venen les hipoteques a d'altres inversors. Segons l'agència Reuters, hi estarien implicats bancs, com el suís USB, Morgan Stanley o Merrill Lynch.

La investigació de l'Oficina Federal té una doble direcció: per una banda, investiga aquelles empreses que es dediquen a la concessió d'hipoteques d'alt risc, i per l'altra, s'analitza un possible frau comptable comès per companyies financeres que venen aquests préstecs a d'altres inversors en un procés que es coneix com a "securització".

En el procés, també hi intervé la Comissió de Canvis i Valors, segons el director de la Divisió de Delictes Econòmics de l'FBI a Washington, Neil Power.

Paral·lelament, les autoritats federals als estats de Nova York i Connecticut s'investiga la possibilitat que alguns bancs de Wall Street haguessin ocultat informació sobre les hipoteques d'alt risc venudes a d'altres inversors.

L'impagament d'aquestes hipoteques és el que ha originat la crisi als Estats Units i el que, de retruc, amenaça tota l'economia mundial.

Anar al contingut