Miami

L'exili cubà demana a l'exèrcit que formi un govern cívic i militar de transició

El grup més influent de l'exili cubà als EUA, la Fundació Nacional Cubanoamericana (FNCA), ha demanat a l'exèrcit cubà que estableixi un govern de transició civicomilitar i que no doni suport a la cessió provisional del poder de Fidel Castro al seu germà Raúl. Segons aquest grup anticastrista, comptarien amb el suport d'alguns membres de la cúpula del govern cubà, que no veuen amb bons ulls la cessió de poder a Raúl.

Actualitzat

"Els militars tenen l'oportunitat de donar un generós servei a la pàtria establint una autoritat transitòria cívica i militar que acabi amb la dictadura dels germans Castro", ha dit Jorge Mas Santos, president de la junta directiva de la FNCA.

Mas Santos ha assegurat que hi ha integrants de la cúpula del poder cubà que no "volen acceptar Raúl com a successor del seu germà perquè no conduirà Cuba a cap nou camí".

Un senyal de la divisió que hi ha a l'illa, segons Mas Santos, és l'absència de Raúl Castro i d'altres importants membres del govern que encara no han sortit a parlar al poble cubà.

"Els homes i dones valents poden agafar avantatge d'aquesta oportunitat i poden comptar amb el suport de la Fundació Nacional Cubanoamericana (FNCA)", ha manifestat.

En aquest sentit, ha insistit que els militars han d'unir-se als esforços dels opositors de l'illa per buscar una solució pacífica al que ha qualificat com "la nostra tragèdia nacional".

D'instal·lar-se un govern cívic i militar, haurà de garantir la seguretat nacional, el respecte als drets civils de tots els ciutadans, alliberar els presos polítics i convocar eleccions lliures, multipartidistes i transparents en un termini prudencial.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut