Tortosa

L'Estat reclama un cèntim que havia abonat per error a una aturada de Tortosa

El Ministeri d'Ocupació va enviar-li una carta en la qual li "requeria que tornés un cèntim que per error" havia cobrat de més en la seva prestació de desocupació i l'advertia que si no feia efectiu el pagament abans d'un mes, "hauria d'abonar un 20% de recàrrec" sobre el cèntim.

RedaccióActualitzat
L'Estat reclama a una jove de Tortosa un cèntim d'euro que va cobrar de més en la seva prestació de desocupació. "Va venir el carter i em va lliurar una carta certificada i, en obrir-la, vaig veure que el ministeri no només em requeria que tornés un cèntim que per error m'havia pagat de més i que, per cert, jo ni tan sols me n'havia adonat, sinó que a més em recordava que si no feia efectiu el pagament abans d'un mes, hauria d'abonar un 20% de recàrrec sobre el cèntim en qüestió", ha explicat la jove a l'agència Efe.

La carta també explicava que, si passat el termini reglamentari de 30 dies per realitzar el pagament voluntari, no hagués retornat el cèntim, s'emetria "la corresponent certificació de descobert, per la qual cosa s'iniciarà la via de constrenyiment, segons el que disposa l'article 32/2 del Reial Decret 625/1985".

Certificar que ja havia tornat el cèntim

Però els tràmits no van acabar aquí. La dona va haver d'anar a l'oficina del servei d'ocupació per presentar el rebut del banc conforme el deute ja estava saldat. A l'oficina, li van respondre que "no podia lliurar el rebut ni fer cap tràmit si no havia demanat hora prèvia", de manera que va haver de tornar-hi l'endemà.

L'afectada creu que "segurament, no es va fer més que seguir el procediment habitual en altres casos sense tenir en compte la quantitat", tot i que pensa que "alguna cosa falla" si per "reclamar un trist cèntim" cal "gastar una quantitat bastant més gran".
Anar al contingut