Espanyol

L'Espanyol tanca la gira anglesa amb una derrota contra el Middlesbrough (1-0)

L'Espanyol ha perdut un altre cop i encara no coneix la victòria en aquesta pretemporada. Contra el Middlesbrough s'ha vist un millor equip, més seriós en defensa però deslluït i amb moltes dificultats per crear accions de mèrit. L'únic gol del partit l'ha marcat un vell conegut, l'holandès Jimmy Floyd Hasselbaink (56'), que després d'un bon control dins l'àrea ha afusellat Kameni. Zabaleta ha tingut més presència en el joc però tampoc ha destacat. Lotina ha sortit del partit més satisfet però preocupat per la situació de l'equip. El basc ha tornat a insistir que calen fitxatges.

L'Espanyol ha volgut treure's de sobre la lamentable imatge oferta dissabte contra el Blackburn Rovers. Per aquest motiu Lotina ha fet diversos canvis en l'onze titular que ha presentat sobre la gespa d'un Riverside Stadium amb pocs espectadors. Kameni ha ocupat els pals acompanyat en defensa per David Garcia, Moisés, Lopo i Jarque. Al centre del camp, Costa feia tasques defensives i De la Peña, Zabaleta, Jofre i Velamazán se situaven per davant. En punta, un únic home, el capità Tamudo, ja recuperat de la seva lumbàlgia. La primera part ha estat força diferent de la del primer partit de minigira per Anglaterra. L'Espanyol ha mostrat més bona cara però, tot i això, el partit ha estat força deslluït. Zabaleta amb una espectacular xilena ha tingut la primera ocasió clara. Però, dos minuts després, Yakubu i Viduka han tingut una doble ocasió per al Middlesbrough. En el 35, Lopo de cap ha estat a punt de marcar en la segona arribada amb perill dels blanc-i-blaus. Igual que en l'anterior ocasió de Zabaleta, el Boro no ha trigat a respondre mitjançant el nigerià Yakubu. Kameni ha esta encertat en el mà a mà i ha pogut aturat. Amb el marcador inicial s'arribava al descans. L'Espanyol ha començat la segona part més entonat però el primer ensurt l'ha donat Yakubu, després d'una bona acció de Morrisson. En el minut 56 ha arribat l'1-0 obra d'un vell conegut, Jimmy Floyd Hasselbaink. L'ex de l'Atlètic de Madrid ha controlat una pilota dins l'àrea i ha afusellat Kameni a plaer. La parella de centrals pericos tornaven a mostrar les seves mancances, com ja van fer contra el Blackburn. Hi ha hagut canvis en les rodalies del minut 65. Han entrat al camp Coro, Héctor, Robusté, Fredson i Riera. Un dels substituïts ha estat Velamazán que, curiosament, no comptava per a Lotina i avui l'ha fet jugar acompanyant els, a priori, jugadors que començaran la temporada de titulars. Però, en el últim tram el partit s'ha tornat espès i no s'han vist jugades clares en cap dels dos bàndols. La imatge de l'Espanyol ha millorat però és indubtable que l'equip ha de millorar i, sobretot, entrar en una dinàmica positiva de resultats perquè encara no sap el que és guanyar en aquesta pretemporada.