L'Espanyol pot sortir de la zona de Champions després de la contundent derrota al Bernabéu

L'Espanyol pot deixar avui les posicions que donen accés a les competicions europees, segons els resultats que hi hagi aquesta tarda a la jornada de Primera. La derrota per 4-0 d'ahir al camp del Reial Madrid situa els blanc-i-blaus, provisionalment, al quart lloc de la classificació amb 35 punts, els mateixos que té el Sevilla i només un més que el Vila-real i el Betis. Si aquests tres equips guanyen avui els seus partits, els superarien. El tècnic Miguel Ángel Lotina i els jugadors consideren que el Madrid va ser superior però que el 4-0 és exagerat.

L'Espanyol de Miguel Ángel Lotina, que tenia moltes baixes, va encaixar la derrota més severa de la temporada. L'equip blanc-i-blau no va aprofitar cap de les set clares oportunitats de què va disposar en el primer temps. Ronaldo va fer el primer avís en recollir una passada en profunditat. Però, després de superar la sortida del porter Kameni, el brasiler va enviar la pilota fora a porteria buida. Els madridistes no van perdonar en el minut 12. Zidane, després de retallar Ibarra, va col·locar la pilota a l'escaire de la porteria espanyolista. La millor oportunitat de l'Espanyol va ser una doble rematada d'Ito. Casillas va tornar a ser providencial. En el minut 29, Figo es va desfer de Domi, que ahir debutava amb els catalans a la Lliga; el refús de Kameni al xut del portuguès va picar al pal, i Raúl, completament sol, va marcar el 2-0. En la segona meitat, el domini dels blancs va ser molt més evident i això es va traduir també en el marcador. A un quart d'hora del final, una centrada de Solari, que quan va rebre la pilota estava en fora de joc, va permetre a Raúl tornar a marcar. I, en el minut 84, el danès Gravessen, que havia sortit al camp en aquest període, va ser l'autor de l'últim gol del partit. Per primera vegada aquesta temporada, l'Espanyol ha perdut tres partits de manera consecutiva. Amb sis victòries seguides, Vanderlei Luxemburgo va igualar la millor estrena d'un tècnic madridista.