Barcelona

Les primeres pluges després de l'estiu posen en dificultats l'àrea Metropolitana de Barcelona

La pluja intensa que ha caigut en diversos punts de la demarcació de Barcelona ha provocat aquest dilluns problemes de circulació. A Sabadell, alguns cotxes han quedat atrapats per l'aigua a sota els ponts de la Gran Via. També s'ha hagut de tallar un quart d'hora dos carrils de la B-20 a Santa Coloma de Gramenet, que han quedat inundats. I hi ha hagut retards d'uns 10 minuts, segons Renfe, a les línies del Maresme i el Garraf. Els Bombers de la Generalitat i de Barcelona han fet més de 100 sortides a causa dels xàfecs, localment intensos, que han causat desperfectes en municipis del Vallès Occidental, el Barcelonès i el Baix Llobregat. La previsió del temps indica que continuaran els ruixats, especialment al litoral i prelitoral, i l'ambient fresc, amb màximes per sota dels 25 graus.

Actualitzat


El patac d'aigua que ha caigut entre la 1 i les 2 del migdia a Barcelona ha provocat afectacions al transport públic. S'ha format un bassal a les andanes de l'estació de la línia 5, la blava, a la Sagrada Família, cosa que l'ha deixada sense servei. A més, hi ha hagut filtracions al vestíbul de la línia 4, la groga, a Verdaguer, aigua que ja han pogut treure.

A banda d'això, el Trambesòs ha quedat sense servei per un tall de tensió elèctrica, tot i que l'ha recuperat al cap d'una estona, amb alguns retards. A més, els Bombers s'han hagut de mobilitzar per treure aigua de baixos.

Més tard els problemes s'han traslladat a les carreteres i nuclis urbans. Diversos vehicles han quedat atrapats sota els ponts de la Gran Via de Sabadell, on s'ha acumulat l'aigua. La policia local ha tallat els ponts 1, 4 i 7 i el de la rambla d'Ibèria per la pujada sobtada del nivell d'aigua. Els semàfors han deixat de funcionar en diversos punts del municipi, com a la Rambla, on hi ha hagut retencions importants.

En la ciutat vallesana, els Bombers han rebut 80 avisos entre les 17 i les 20 hores per inundacions de baixos, carrers i aparcaments. Destaquen els 46 litres per metre quadrat que han caigut al barri de la Creu Alta.

També són destacables els 40 avisos de Gavà, que han acabat en set sortides, una de les quals en una escola. En aquest municipi del Baix Llobregat han caigut 64 litres per metre quadrat, la mateixa quantitat que al barri barceloní de Sant Andreu. Viladecans i l'Hospitalet de Llobregat també han concentrat un nombre significatiu d'avisos als Bombers.
Anar al contingut