Operaris del metro retiren aigua d'un dels passadissos de l'estació de Passeig de Gràcia. (Foto: ACN)
Operaris del metro retiren aigua d'un dels passadissos de l'estació de Passeig de Gràcia. (Foto: ACN)
Barcelona

Les pluges afecten la circulació per carretera i el trànsit ferroviari

Les pluges que han afectat Catalunya aquest dimarts han creat diverses incidències a la mobilitat en diversos punts del país. Les afectacions s'han concentrat a les carreteres dels voltants de Tarragona i Reus, que han quedat plenes d'aigua, i també a la xarxa fèrria del sud de país, la qual cosa ha tingut conseqüències en la connexió ferroviària amb Barcelona.

Actualitzat
L'aigua caiguda a Tarragona i Reus ha fet que algunes carreteres hagin quedat plenes d'aigua i s'hi hagi hagut de tallar la circulació. La Nacional 340, a l'altura del barri tarragoní de Bonavista, ha quedat tallada durant bona part del dia fins al barri d'Icomar en tots dos sentits per inundació.

Aquesta mateixa via també s'ha tallat al municipi de la Canonja. I en una altra autovia, la T-11, s'ha inundat l'accés al centre comercial Carrefour i la glorieta del centre comercial Bauhaus; l'avinguda Tarradellas, des del barri Bonavista fins al riu Segre, ha quedat impracticable.

La carretera C-31B, al seu pas pel polígon Francolí, encara està tallada, així com l'accés d'aquesta via per l'N-340. Protecció Civil també ha informat que s'han tallat les carreteres TP-7225 entre Reus i el Morell, la T-725 a Bellissens i la T-315 al Sanatori Villablanca.

A les comarques de Barcelona, la principal incidència s'ha produït a la carretera C-35, a l'altura de Santa Maria de Palautordera, tallada en tots dos sentits de la marxa durant mig quilòmetre.

L'aigua provoca retards a la línia R4

A la tarda, la circulació de trens a les comarques de Barcelona ha tingut retards de 30 minuts a la línia R4, que connecta Sant Vicenç de Calders amb Manresa. Les condicions meteorològiques obliguen a circular per una única via entre Cerdanyola del Vallès i Sabadell Sud. Entre Cerdanyola i Cerdanyola-Universitat, s'ha activat el pla Ferrocat en fase de prealerta, arran del fang que hi ha a les vies.

La circulació a la línia R7, entre Cerdanyola Universitat i Sant Andreu Arenal, també s'ha interromput al llarg de la tarda, però cap a quarts de set s'ha pogut restablir.

D'altra banda, al matí, la circulació del servei de Rodalies s'ha vist interrompuda durant hores entre els trams Tarragona-Reus i Tarragona-Salou per acumulació d'aigua. A quarts de tres del migdia s'ha restablert la circulació entre Tarragona i Reus i, cap a les quatre de la tarda, s'ha fet el mateix entre Tarragona i Salou.

Aquesta interrupció ha afectat els trens regionals de les línies R15 (que uneix l'estació de França i Riba-roja d'Ebre per Tarragona) i R16 (entre l'estació de França i Tortosa/Ulldecona, també per Tarragona). Com a conseqüència d'aquestes incidències, la circulació dels trens regionals de les línies R14 i R15 encara registren retards de fins a 30 minuts.

Per minimitzar l'afectació, els trens regionals de la línia R14 (entre l'estació de França i Lleida per Tarragona) circulen desviats per Valls. A més, pel que fa als trens de llarga distància, Renfe ofereix un servei alternatiu per carretera.

Una parada de metro tallada

La pluja també ha afectat el metro de Barcelona, on els aiguats han deixat inutilitzada la parada de la línia 4 del metro a Passeig de Gràcia, entre dos quarts de tres del migdia i les cinc de la tarda. Segons ha informat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), l'acumulació d'aigua ha forçat el tancament de la parada aquest migdia, per la qual cosa els trens que circulen per aquest trajecte no s'aturen a l'estació. L'aigua també ha produït afectacions a la línia 1, ja que una filtració sobre la catenària, a l'estació de Mercat Nou, ha provocat la desconnexió de la tensió elèctrica que alimenta la tracció dels trens i l'aturada de la línia.

D'altra banda, les pluges han obligat a tancar durant una estona l'aeroport de Reus, on des de la setmana passada ja no operen vols comercials, i s'ha tornat a obrir poc abans de les tres del migdia. Els accessos al polígon químic sud de Tarragona també s'han tancat, segons ha informat Protecció Civil.

El temporal ha començat a primera hora del matí a les comarques de Tarragona, on els xàfecs han deixat més de cent litres en diversos observatoris de la zona. Des de primera hora de la tarda, els aiguats es desplacen cap al nord, a les demarcacions de Barcelona i Girona.

Anar al contingut