Vista aèria de la plaça de les Glòries
Vista aèria de la plaça de les Glòries
Barcelona

Les obres del túnel de les Glòries costaran finalment 176 milions d'euros

El govern de Colau canvia la manera com es licitaran les obres per impedir que les constructores presentin ofertes a la baixa

RedaccióActualitzat

Les obres del túnel de les Glòries de Barcelona costaran finalment 176 milions d'euros. Com a novetat destacada, l'Ajuntament de Barcelona ha anunciat que la construcció del túnel es licitarà en diferents lots per impedir que les empreses constructores presentin ofertes a la baixa que incideixin negativament en el projecte.

La licitació serà a l'octubre, d'una manera molt diferent de com ho va fer el govern de Trias. D'una banda, tota l'obra, de les Glòries a la rambla del Poblenou, s'executarà alhora i entrarà en servei el 2021. Però, pel que fa als contractes, es dividiran en 4 o 5 lots i només es podrà adjudicar un lot a una mateixa empresa.

La tinent d'alcaldia d'Urbanisme, Janet Sanz, explica el doble objectiu que es busca amb aquesta estratègia:

"Ens permet dues coses. D'entrada, que cap empresa tingui el control de tota l'obra. I, com que fragmentem els lots, no hi ha una única aposta d'un valor molt ampli que impliqui baixes excessives".

Tot el túnel es licitarà per 100 milions. El concurs serà a l'octubre i l'adjudicació, al febrer. A aquests 100 milions cal afegir-ne 30 més que costaran els acabats, que es licitaran a banda, i els 46 que ja s'hi han gastat fins ara. En total, 176 milions, sis més del previst inicialment.

Les obres del túnel es reprendran l'any que ve i es preveu que entri en funcionament a començaments del 2021.

A hores d'ara encara no hi ha acord per a la liquidació de les obres fetes per la rescissió del contracte.  

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut