Arlington, EUA

L'enigma del cotxe conduït per un conductor disfressat de seient

L'han vist a Arlington, als EUA, i podria tractar-se d'un experiment sociològic per esbrinar com reacciona la gent davant d'un cotxe que, aparentment, circula sol

RedaccióActualitzat

Aquesta història és sorprenent i també incompleta. Va començar la setmana passada a Arlington, als Estats Units. Els ciutadans d'aquesta ciutat de l'estat de Virgínia, molt pròxima a la capital nord-americana, van veure com un cotxe circulava pels seus carrers aparentment sense conductor. El vehicle va circular de manera continuada per la ciutat, i alguns periodistes i curiosos van dedicar-se a seguir-lo i a gravar-lo:

Les primeres hipòtesis van apuntar que formava part d'algun experiment o programa de cotxe autònom sense conductor, del tipus de l'engegat per Google, ara anomenat Waymo, però es van descartar perquè no portava cap sensor especial extern, necessari per controlar l'entorn i la ruta.

L'enigma es va destapar quan un dels perseguidors va aconseguir acostar-s'hi i es va adonar que sí que hi havia un conductor, però assegut molt endarrere i, a més, "disfressat" de seient de cotxe perquè semblés que no n'hi havia, de conductor:

 


El conductor, però, no va respondre a cap de les preguntes que li van fer, i va marxar. L'atenció es va desplaçar llavors als centres de recerca d'Arlington, concretament al Virginia Tech Transportation Institute, VTTI, on precisament hi ha un programa de desenvolupament de cotxes autònoms.

Misteri parcialment desvelat

Contactats per diversos mitjans, els responsables d'aquest programa han admès que el conductor disfressat de seient forma part del seu programa, però no han precisat en què consisteix l'experiment. Només han explicat que està pensat per transmetre la impressió que el cotxe circula sol:

"El lloc del conductor està configurat perquè sigui com menys visible millor però que li permeti controlar i respondre de forma segura a l'entorn."

Aparentment, doncs, podria ser un experiment de tipus sociològic per recollir dades sobre les reaccions dels altres conductors i de la ciutadania en trobar-se amb un cotxe que, aparentment, circula tot sol. De moment, han aconseguit força expectació mediàtica.

Anar al contingut