François Fillon i Marine Le Pen
Els fragments plagiats a Fillon parlen de la identitat francesa

Le Pen plagia un discurs de Fillon, a sis dies de les eleccions franceses

L'equip de la candidata del Front Nacional nega que es tracti d'un plagi i parla d'una picada d'ullet als votants conservadors de Fillon

RedaccióActualitzat

Gairebé paraula per paraula i durant més d'un minut i mig. La candidata del Front Nacional, Marine Le Pen, va plagiar ahir quatre fragments d'un discurs del que fins fa poc era el seu rival conservador, François Fillon, que no va passar el tall de la primera volta de les eleccions franceses.

A menys d'una setmana per a la segona volta, que es farà diumenge, el que havia de ser un dels discursos culminants de la candidata del Front Nacional ha agafat rellevància per ser un calc d'unes paraules de Fillon del 15 d'abril.

El plagi l'ha denunciat el compte de Twitter Ridicule TV en un vídeo en què es veuen els dos candiats a pantalla partida i se senten els seus discursos sobreposats. Com es pot escoltar, pràcticament l'única diferència és el to dels candidats.

 

L'equip de la candidata del Front Nacional s'ha afanyat a negar que es tracti d'un plagi. Segons ha declarat el cap de campanya de Le Pen, David Rachline, a "Libération" es tracta d'una "picada d'ullet" per demostrar que Le Pen "no és sectària".

♦ Macron o Le Pen: qui té més possibilitats de presidir França?

François Fillon va quedar tercer en la primera volta de les eleccions, el passat 23 d'abril, al darrere de Le Pen i Emmanuel Macron, el candidat centrista. En la segona volta, en què s'enfrontaran Le Pen i Macron diumenge, aquest últim parteix com a favorit segons els sondejos.

NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut