Catalunya al dia

L'avió del Tibidabo sobrevolarà una nova zona de restaurants amb vistes

En els pròxims dos anys es reformarà l'edifici que li fa de suport i el Museu d'Autòmats, que podria canviar d'ubicació per acollir una sala de convencions

Enllaç a altres textos de l'autor

Jordi Corbalan

Periodista de Catalunya Ràdio especialitzat en Barcelona

@jcorbalan

D'aquí 4 anys, l'avió vermell del Tibidabo farà 100 anys. Un aniversari que l'atracció més emblemàtica del parc celebrarà amb un vestit nou: l'hivern que ve començaran les obres per renovar l'edifici que li fa de plataforma i que també acull el Museu d'Autòmats. Els responsables del parc ja han convocat el concurs d'idees per canviar la imatge de tot aquest espai aprofitant que s'ha de reformar l'estructura de l'edifici.

L'avió del Tibidabo --una de les atraccions més antigues del parc-- és una rèplica del primer aparell que va fer el vol entre Barcelona i Madrid. Es va inaugurar l'any 1928 i el 2017 es va desmuntar per primera i única vegada per rehabilitar-lo.

La directora del Tibidabo, Rosa Ortiz, recorda l'esforç que es va fer per preservar la seva originalitat. Una operació de neteja de cara, conservant l'estructura de la carcassa i mantenint l'estètica de sempre, convertida ja en un símbol de la ciutat de Barcelona.

Ortiz subratlla que la peça que mou l'avió continua sent l'original. Es tracta d'una peça molt singular, ja que aquesta avioneta es mou impulsada pel vent a través d'una hèlix.

(Parc del Tibidabo)

El projecte de remodelació inclou els voltants de l'avió: el mirador i la terrassa a l'exterior, i també l'interior de l'edifici, on hi ha el Museu d'Autòmats. En aquesta zona interior hi haurà botigues i espais de restauració que recordaran una terminal d'aeroport. La directora del Tibidabo explica que volem recrear el primer vol real Barcelona-Madrid que es va fer amb passatgers.

"I per això pensem que el projecte ha d'anar acompanyat d'una cosa que té a veure amb el món dels viatges i lligar-ho amb les necessitats d'ampliar l'oferta de restauració que té el parc."

A la planta de sota de l'edifici de l'avió s'hi vol fer una sala polivalent preparada per acollir celebracions, conferències i petits congressos.

Aquesta serà la sala que es remodelarà per acollir celebracions i congressos (Parc del Tibidabo)

Aquesta sala, amb vitralls de colors i un sostre decorat, és on actualment hi ha el Museu d'Autòmats, que es podria traslladar a una altra zona del parc.

El projecte de remodelació busca potenciar també el Museu d'Autòmats (Parc del Tibidabo)

Aquesta decisió encara no està presa i dependrà de si es troba un espai que estigui a l'altura de la vàlua que tenen aquestes històriques peces:

"Si hi hagués un altre espai o una adaptació de l'espai dins de la sala seria per donar molt més protagonisme i molt més valor a aquest patrimoni. En altres ciutats, un museu d'autòmats ja és un reclam per si mateix."

La renovació de l'edifici de l'avió no estarà enllestida fins d'aquí dos anys, a la primavera del 2026, perquè s'haurà de fer en dues fases aprofitant els mesos que el parc està tancat a l'hivern.

El parc, que ja ha encetat temporada, estrenarà a finals del mes que ve la nova atracció de caiguda lliure des d'una altura de 52 metres.

ARXIVAT A:
Notícies
Anar al contingut