Continua el dol a Chattanooga
Continua el dol a Chattanooga
Chattanooga

L'autor del tiroteig de Chattanooga patia una depressió, segons la seva família

Després del seu viatge a Jordània alguns amics del jove diuen que va tornar canviat, amb signes evidents de radicalització

RedaccióActualitzat

Les motivacions que van portar a matar a l'autor dels trets de Chattanooga encara no estan clares però els investigadors han trobat un missatge inquietant i, a més, la família del jove de 24 anys, que va matar cinc persones, ha confirmat que patia una depressió des de feia molts anys.

Mohammad Youssuf Abdulazeez, va assassinar aquest dijous a quatre marines i un caporal va morir dissabte a conseqüència de les ferides.

El jove, nascut a Kuwait, era graduat en enginyeria per la Universitat de Tennessee el 2012 i entusiasta dels esports de combat. Vivia en un barri tranquil.

Les autoritats estan tractant de comprendre millor la seva personalitat i estan especialment interessats en un viatge que va fer a Jordània.
Després d'aquest viatge, alguns amics del jove diuen que va tornar canviat, amb signes evidents de radicalització, segons apunta el New York Times.

Segons aquest diari de Nova York, la policia també estan investigant un missatge que podria haver estat enviat per l'autor del tiroteig a un amic, que ja ha estat interrogat. El missatge va ser enviat tot just unes hores abans de l'assassinat. El text inclou un vers islàmic que diu: "A qui demostri hostilitat cap a un amic meu, jo li declaro la guerra."

Mohammad Youssuf Abdulazeez havia estat en contacte amb la policia una vegada, quan va ser arrestat, per conduir després del consum de drogues o alcohol.

Ed Reinhold, agent de l'FBI a càrrec de la investigació, ha dit que de moment no hi ha indicis que la seva acció hagi estat motivada o controlada per ningú.

Els pares de Mohammad Youssuf Abdulazeez s'havien divorciat l'any 2009 i sembla que la família havia viscut algunes escenes de violència domèstica.

La cinquena víctima

Aquest dissabte, un caporal de la Marina nord-americana es va convertir en la cinquena víctima mortal del tiroteig de Chattanooga protagonitzat per Mohammad Youssuf Abdulazeez que podria haver adoptat idees islamistes radicals.

L'Armada nord-americana va informar en un comunicat que es tracta de Randall Smith, que va morir per les ferides causades en el tiroteig que hi va haver al centre naval de la reserva a Chattanooga.

Smith era un dels dos ferits en el segon tiroteig que va protagonitzar el kuwaitià nacionalitzat nord-americà Mohammad Youssef Abdulazeez, a les portes d'aquest centre militar, on va matar quatre "marines".

Aquest dijous, Abdulazeez va ferir una persona en irrompre a trets en el centre de reclutament militar de Chattanooga, on va créixer i es va educar.
Posteriorment, es va dirigir a l'entrada del centre militar de l'Armada, on va seguir amb la matança.

Anar al contingut