L'assalt de Chattanooga va causar quatre víctimes mortals
L'assalt de Chattanooga va causar quatre víctimes mortals
Chattanooga

L'FBI investiga possibles viatges a Jordània i al Iemen del jove que aquest dijous va matar quatre "marines" a Tennessee

El jove kuwaitià, de 24 anys, hauria anat al Pròxim Orient entre l'abril i el novembre del 2014

RedaccióActualitzat

L'FBI investiga possibles viatges a Jordània i al Iemen de l'assaltant, Mohammed Yussuf Abdulazeez, acusat de matar, aquest dijous, quatre "marines" a Chattanooga,Tennessee.

El noi, d'origen kuwaitià i de 24 anys, podria haver viatjar al Pròxim Orient en diverses ocasions entre l'abril i el novembre del 2014, segons fonts oficials citades per mitjans dels Estats Units. Aquestes fonts segueixen investigant si el jove, abatut finalment per la policia, tenia relació amb grups jihadistes.

L'FBI també ha explicat que l'autor de la matança de Chattanooga va comprà algunes armes il.legalment.

A més, segons una empresa d'Ohio, el 2013 Mohammed Yussuf Abdulazeez no va superar la revisió l'antecedents per a una feina.

L'assalt de Chattanooga

Aquest dijous, el tirador, en solitari, va assassinar a trets quatre "marines" i tres persones més van resultar ferides, una de les quals està en estat greu.

La policia va abatre'l i el va identificar com a Mohammed Yussuf Abdulazeez, de 24 anys, musulmà amb nacionalitat nord-americana. Tot apuntava que podria ser un admirador del grup jihadista Estat Islàmic, i s'està investigant si va actuar sol o si rebia ordres.

Com passa en moltes ocasions, tots els testimonis el defineixen com un xicot simpàtic i gentil, un jove discret que tenia el títol d'enginyer i que en un blog havia escrit només que un bon musulmà no pot deixar passar l'ocasió de sotmetre's a Al·là.

El cas de James Holmes

Aquest nou atac contra instal·lacions militars als Estats Units coincideix amb el veredicte de culpabilitat contra James Holmes, acusat d'haver causat la mort de dotze persones en un atac contra un cine de la ciutat d'Aurora, a l'estat de Colorado, el 20 de juliol del 2012.

El jove, de 27 anys, podria ser condemnat a mort o a cadena perpètua per un fet que no va tenir res a veure amb el terrorisme i que va commocionar l'opinió pública nord-americana.

Anar al contingut