Portada de la revista "Science".
Portada de la revista "Science".

L'"Australopithecus Sediba", una baula perduda en l'evolució humana

Els "Australopithecus Sediba" caminaven drets, però d'una manera molt primitiva. Tenien un cervell molt petit, mans hàbils i, sorprenentment, una dentadura molt similar a la humana. Segons un estudi publicat la revista "Science", totes aquestes proves el situen com un parent molt proper dels primers humans.

RedaccióActualitzat
Mig home, mig mico. Així era un dels possibles ancestres de l'espècie humana, l'"Australopithecus Sediba", trobat l'any 2008 en una cova de l'Àfrica del Sud. Un estudi publicat a la revista "Science" aporta noves dades sobre els tres esquelets trobats en aquesta cova.

Les restes donen força a la idea que aquesta espècie és un dels parents més pròxims als primers humans i un parent proper dels prèviament identificats "Australopithecus africanus". Totes dues espècies estan clarament més relacionades amb els humans que altres australopitecinos de l'est d'Àfrica.

Els "Australopithecus Sediba" caminaven drets, però d'una manera molt primitiva, tenien un cervell molt petit, unes mans hàbils i, sorprenentment, una dentadura molt similar a la humana.

Una de les característiques més rellevants, però, eren els talons, similars als dels ximpanzés i que els obligaven a caminar balancejant-se.
Els científics, però, no es posen d'acord sobre si aquesta espècie podria ser una baula perduda en l'evolució humana.

"El nostre estudi proporciona una prova més de que el Sediba és sens dubte un parent molt proper als primers éssers humans, però definitivament no pot determinar la seva posició en relació amb l'africanus", ha explicat Debbie Guatelli-Steinberg, coautor de l'estudi i professor d'Antropologia a la Universitat Estatal d'Ohio, als Estats Units.

El Sediba de Sud-àfrica va viure fa uns 2 milions d'anys, però es va trobar un fòssil a Etiòpia, atribuït ja al gènere "Homo", que està datat de fa dos milions i mig d'anys.
Anar al contingut