Barcelona

L'Auditori abaixa els preus de les entrades en una temporada amb Lang Lang i la Wiener Akademie

L'Auditori de Barcelona aposta per a la temporada que ve per una política de baixada de preus, que serà d'un 30% en el cicle "L'Auditori Més", amb l'objectiu d'acostar la música al màxim de persones possibles, en un any que comptarà, entre altres, amb el pianista xinès Lang Lang i la Wiener Akademie. Amb motiu del centenari del naixement de Salvador Espriu, Raimon oferirà un recital amb textos del poeta.

RedaccióActualitzat
El "Bolero" de Ravel és una de les obres que l'OBC presentarà en la pròxima temporada de l'Auditori. Aquest divendres ja se'n va poder sentir un fragment durant la presentació de la programació 2013-2014, en què destaquen les actuacions de la Royal Philarmonic Orchestra i de la Wiener Akademie. Per la seva banda, Raimon oferirà un recital amb textos de Salvador Espriu, amb motiu del centenari del naixement del poeta. Els concerts i les activitats pensades per als infants tornen a tenir protagonisme en la nova programació.

L'Auditori de Barcelona aposta per a la temporada que ve per una política de baixada de preus, que serà d'un 30% en el cicle "L'Auditori Més", amb l'objectiu d'acostar la música al màxim de persones possibles, en un any que comptarà, entre altres, amb el pianista xinès Lang Lang, que oferirà un recital amb balades de Chopin i sonates de Mozart, i la Wiener Akademie, que oferirà "El Messies", de Handel, juntament amb les veus del Cor Sine Nomini, com a plats forts.

La programació de la pròxima temporada, que s'inaugurarà el 10 d'octubre amb el pianista xinès Lang Lang, i inclou el Quartet Casals, que gravaran en directe la integral dels Quartets de Schubert, i també hi destaquen el projecte "Versalles a Barcelona", amb els millors clavecinistes del moment, i la violinista Janine Jansen.

La nova programació té en compte que el 2014 es compleixen 300 anys dels fets de l'11 de setembre de 1714, i els commemora amb una estrena de Salvador Brotons, "1714", i amb el projecte Cantània, que fa 25 anys, també centrat en aquell moment històric.

El Japó hi serà, igualment, present, amb l'arribada a Barcelona d'una expedició de "samurais". També actuaran a l'Auditori el director i músic Jordi Savall, el grup bcn216, la Iaia i la Cobla Bisbal Jove i els New Catalan Ensemble, amb Andrea Motis i Joan Chamorro, que gravaran en directe el seu primer CD a l'espai barceloní.

La Banda Municipal de Barcelona estrenarà quatre obres dels compositors catalans Feliu Gasull, Moisès Bertran, Elisenda Fàbregas -que resideix a Corea- i Salvador Brotons.

Malgrat les dificultats econòmiques, l'Auditori ha reestructurat preus: els del cicle "Auditori Més", a uns preus mínims d'entre 6 i 13 euros, mentre que els abonaments tindran descomptes d'entre el 15 i el 25% i hi haurà descomptes del 50% per a joves. Les audicions de l'"Auditori Educa" seran a 10 euros i les entrades per a persones en atur seran a 3 euros.

Amb un pressupost entorn dels 19 milions d'euros, l'Auditori és una de les institucions que es beneficiarà dels denominats Fons de Capitalitat de l'Ajuntament de Barcelona, que representen una injecció d'uns 1,4 milions d'euros extra anuals.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut