Palma

L'Audiència de Palma manté la imputació per dos delictes fiscals a la infanta Cristina però la desimputa per blanqueig de capitals

La defensa avança que demanaran que se li apliqui la "doctrina Botín", de tal manera que podria passar que no se la jutgés perquè ni Hisenda ni la Fiscalia l'acusen

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Palma ha acordat per unanimitat mantenir la imputació a la infanta Cristina per cooperació en dos delictes fiscals en el "cas Nóos", però, en canvi, la desimputa per blanqueig de capitals. Això vol dir que la infanta s'haurà de presentar a judici el primer dia, però la defensa ja ha avançat que demanaran que se li apliqui la "doctrina Botín", de tal manera que podria passar que no se la jutgés, perquè la víctima del delicte fiscal és Hisenda, i ni Hisenda ni tampoc la Fiscalia l'acusen. Segons la "doctrina Botín", només amb l'acusació popular, que exerceix Manos Limpias, no n'hi ha prou per acusar Cristina de Borbó.

L'advocat de la defensa, Miquel Roca, ha assegurat davant dels periodistes: "Ara s'obre una fase que hem de veure el sentit de les acusacions que es formulin" i si es limitessin a l'acusació popular "hi ha precedents que aquesta acusació no estaria legitimada per continuar endavant".

A partir d'ara, doncs, la Fiscalia Anticorrupció i les acusacions particulars i popular podran formular una acusació contra ella i demanar que sigui jutjada, però només pels delictes fiscals. Els magistrats Mónica de la Serna, Juan Jiménez i Diego Gómez Reino han arxivat la imputació per blanqueig de capitals que també havia demanat el jutge José Castro.

D'aquesta manera, la secció segona de l'Audiència Provincial ha resolt els catorze recursos d'apel·lació presentats per les parts personades en el cas amb què el jutge Castro va concloure la instrucció el passat 25 de juny. Els tres magistrats han estimat parcialment els recursos de la fiscalia i de la defensa de la infanta, en arxivar el delicte de blanqueig.

La fiscalia ha avançat que proposarà ara que la germana del rei declari com a testimoni i li demanarà una fiança civil de mig milió d'euros.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut