Agricultura

L'anxova de l'Escala dobla el seu preu pel descens de les captures

El preu de l'anxova de l'Escala s'ha incrementat aquest estiu de forma notable, ja que s'ha passat a pagar 36 euros per 10 quilos quan abans es pagaven només 18 euros. La pujada de preu és la conseqüència del descens de les captures i del desembarcament de la conservera del Cantàbric a la costa catalana. Els industrials de l'Escala, un total de vuit empreses, han apostat per mantenir els preus dels pots malgrat que la matèria primera s'ha disparat, amb la qual cosa perden marge comercial de guanys.

Actualitzat
Segons ha assenyalat el portaveu dels Pescadors d'Anxoves de l'Escala, Martí Callol, al Cantàbric s'ha pescat menys que en temporades passades, cosa que ha fet que les indústries conserveres hagin hagut de buscar altres punts de compra, com els ports gironins, i això ha provocat un excés de demanda. Combinat amb el fet que a Catalunya tampoc no hi havia giare peix, el resultat és que s'ha doblat el preu. Fa sis anys van ser els conservers de l'Escala els que van haver de viatjar cap al Cantàbric per poder aconseguir matèria primera, ja que a la costa catalana n'hi havia molt poca. Aquesta pràctica està permesa pel consell regulador de la denominació de qualitat perquè es considera que el que ha fet especial l'anxova de l'Escala, més que la seva procedència, és la seva fórmula tradicional de conservació. La disminució de la pesca d'aquest any contrasta amb el passat, ja que segons dades del Departament d'Agricultura de la Generalitat, hi van haver un 35% més de captures que el 1999.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut