Barcelona

L'allau de peticions per revisar les sentències de separació desborda els jutjats

L'allau de revisions de sentències de separacions desborda els jutjats. La crisi ha fet que hi hagi menys divorcis perquè les parelles no tenen tanta màniga ampla per mantenir dues cases, però també ha fet que s'hagin de revisar moltes sentències de separació que estableixen els diners que s'han de passar per mantenir els fills. Els ingressos han caigut i molts separats no poden pagar ara la quantitat que, en el seu moment, es va establir. Els advocats d'ofici designats per portar aquests assumptes han augmentat un 60% respecte al 2009.

Actualitzat
La feina al torn d'ofici durant els últims mesos s'ha multiplicat a Barcelona per la crisi i per temes laborals, però també per revisions de sentències de divorci. Fins a 4.000 advocats d'ofici han estat designats per portar assumptes matrimonials el primer semestre d'aquest any. La xifra marca un increment del 60% respecte al mateix període del 2009.

La situació econòmica i la pèrdua de la feina porta molts divorciats a la justícia gratuïta per demanar la rebaixa de l'import de les pensions per als fills.

La feina al jutjat matrimonial ha crescut segons aquestes necessitats noves de la població, no tant per situacions de ruptura, sinó per modificació de situacions anteriors i també hi ha molta incidència d'aquella gent que necessita tramitar prestacions socials que necessiten tenir regularitzada la seva situació. El descens de divorcis no ha significat, per tant, menys feina per als jutges, més aviat al contrari.

En aquestes revisions es discuteix fins a l'últim euro de la paga, moltes vegades en situacions més conflictives que abans.

També han augmentat les execucions de sentència per impagaments. Ara, quan un dels progenitors no abona la pensió es denuncia molt abans i el jutjat està obligat a embargar-li els béns.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut