Pla mig de la regidora de l'Ajuntament de Tarragona i portaveu del govern, Begoña Floria, asseguda en roda de premsa a la sala d'actes mun…
Pla mig de la regidora de l'Ajuntament de Tarragona i portaveu del govern, Begoña Floria, asseguda en roda de premsa a la sala d'actes municipal. Imatge del 6 de març del 2017. (Horitzontal)

L'Ajuntament de Tarragona suspendrà el pla de la Budellera per atendre les prescripcions d'Urbanisme

ACN Tarragona.-El plenari de l'Ajuntament de Tarragona del 17 de març suspendrà el pla parcial urbanístic de la Budellera, una nova àrea residencial d'iniciativa privada que s'impulsa a la zona de Llevant. El projecte, que ja estava aprovat inicialment pel consistori, s'haurà de refer després de les prescripcions vinculants realitzades per la Comissió d'Urbanisme que, entre d'altres, exigeix un desenvolupament esglaonat del sector. Un cop suspès l'actual pla, la Junta de Compensació disposarà de tres mesos per presentar una nova proposta i, posteriorment, l'Ajuntament tindrà uns altres tres mesos per fer una nova aprovació inicial i obrir un període d'exposició pública, amb la qual cosa els tràmits no estaran enllestits fins l'any que ve. Mentrestant, el govern iniciarà aquesta setmana un procés de diàleg informatiu amb les entitats que han presentat al·legacions.

Tan bon punt el pla quedi suspès pel plenari del 17 de març, la Junta de Compensació disposarà d'un termini màxim de tres mesos per presentar el nou pla parcial, segons Floria, recollint les apreciacions dels informes sectorials i del govern municipal. En aquest sentit, caldrà que el sector es desenvolupi de forma esglaonada, que es millorin els accessos a l'A-7 i que es revisi la integració d'un torrent i el pas de línies elèctriques."Ens agradaria que la nova proposta mantingui l'esperit de comptar amb una àmplia zona verda i que puguin haver-hi equipaments que pal·liïn el dèficit dels barris de Llevant", ha assenyalat Floria. A més, el pla no podrà preveure un aparcament a la platja Llarga, atès que la Comissió d'Urbanisme ha considerat que els sòls qualificats com a espai lliure públic només poden tenir usos de lleure.L'Ajuntament també s'alinea amb els veïns pel que fa a les alçades dels habitatges. "No volem una pantalla d'edificis que ocasioni un gran impacte visual", ha opinat la regidora. Malgrat tot, l'equip de govern manté la necessitat d'impulsar aquesta àrea de creixement urbanístic perquè "és progrés per a la ciutat". "Al govern li preocupa que la qüestió es resolgui d'acord a l'interès general", ha reblat Floria. La portaveu del govern i nova regidora delegada del pla parcial de la Budellera, Begoña Floria, ha explicat que es reuniran amb les entitats que han al·legat al projecte per recollir el seu punt de vista. El pla que se suspendrà havia recollit fins a 37 al·legacions i comptava amb el rebuig d'ecologistes i associacions veïnals, algunes de les quals han portat a terme protestes i marxes reivindicatives. D'altra banda, la regidora ha avançat que s'han iniciat els tràmits per treure a licitació, en un termini d'uns sis mesos, l'estudi de revisió dels termes econòmics del POUM aprovat el 2013, amb l'objectiu d'adaptar-lo al context actual. "El pla es va tramitar en època de bonança i ara cal revaluar els terminis i les qüestions econòmiques", ha resumit Floria. La CUP demana que es creï la mesa de diàleg anunciada per l'alcaldePer la seva banda, la portaveu de la CUP, Laia Estrada, ha celebrat la suspensió del tràmit d'aprovació del pla, però ha lamentat "que no s'aprofiti per a possibilitar un espai on es puguin contraposar els diferents interessos i punts de vista en joc, per part dels diferents agents implicats". Els anticapitalistes temen que "l'estratègia del govern de reunir-se amb cada col·lectiu per separat, tingui l'objectiu de debilitar la força de les entitats veïnals, socials i ecologistes que han mostrat la seva disconformitat amb el pla de la Budellera". La formació independentista, que segueix ratificant la seva oposició frontal a aquest pla urbanístic, està convençuda que "una mesa de diàleg conjunt deixaria palès que aquest pla urbanístic no respon a l'interès general".

Anar al contingut