Barcelona

L'agost comença amb el pic de calor de la setmana, que podria arribar als 37 graus a l'interior

Les temperatures seran les més elevades d'aquesta setmana. El temps serà assolellat i només hi haurà uns quants núvols durant la tarda, al Pirineu.

Actualitzat
Els mapes del temps ens mostren una situació una mica indefinida a Catalunya, amb influència relativa de l'anticicló de les Açores i amb una pertorbació atlàntica que es mantindrà força estancada a la zona de les illes Britàniques. No hi haurà elements que afavoreixin una gran inestabilitat i les condiciones meteorològiques seran molt similars a les de les últimes hores.  

Dimecres, les temperatures continuaran pujant i l'agost començarà amb valors de ple estiu, segurament amb la punta de calor de la setmana. Farà sol en general, tot i que els núvols baixos del litoral sud s'estendran a altres punts de la costa de Barcelona i, fins i tot, Girona. El cel no es veurà tapat del tot, però sí mig ennuvolat. A banda, tornaran a créixer nuvolades al Pirineu i arribaran alguns núvols baixos cap al vessant nord del Pirineu de Lleida.

Les temperatures màximes podrien superar els 35 graus i podrien arribar puntualment als 36 o 37 graus a l'interior. L'ascens de les temperatures comportarà un augment del risc d'incendi.

Les mínimes tornaran a quedar afectades pels núvols baixos. La nit tornarà a ser tropical, molt xafogosa a la costa. Els valors seran semblants als registrats dimarts:

10 graus a Das i Boí
12 graus a Vielha
15 graus a Sort
16 graus a Olot i Vic
18 graus a Sabadell
19 graus a Girona, Cervera, Berga i Lleida
20 graus a Albesa
21 graus a Tàrrega
22 graus a Tarragona, Amposta i Portbou
24 graus a Barcelona-Raval i Aldover
25 graus a Xerta

S'imposaran vents de migjorn i xaloc durant les hores centrals del dia. Esperem alguns cops moderats de migjorn a la costa Brava.
 
A les Balears, el cel es veurà ben blau. Al País Valencià, continuarem parlant de núvols baixos més o menys trencats a la façana litoral, amb més sol a l'interior, i més calor: les màximes podrien tocar els 37 o 38 graus.

I els pròxims dies...

Continuarem sense canvis en la situació general, amb la pertorbació atlàntica encara lluny. L'evolució dependrà de l'aire fred que s'acosti per les capes altes atmosfèriques. Dijous augmentaria el risc de ruixats al Pirineu però es mantindria el temps més estable a la resta de Catalunya. Les temperatures quedarien frenades o baixarien una mica. Divendres i dissabte apunten a dies de força sol, però també amb risc de més nuvolades cap al Pirineu. Les temperatures es mantindrien. Potser diumenge arribarien més ruixats cap a l'extrem nord.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut