Rinoceronts (Reuters)
Rinoceronts (Reuters)
Sud-àfrica

La venda de banya de rinoceront torna a ser legal a Sud-àfrica

La justícia argumenta que l'executiu no va tenir en compte en cap moment l'opinió de la societat civil ni tampoc dels actors implicats en la venda del producte

RedaccióActualitzat

La venda de banya de rinoceront torna a ser legal a Sud-àfrica després que el Tribunal Suprem n'hagi revocat la prohibició temporal dictada pel govern del país el 2009.

La justícia ha argumentat que l'executiu no va tenir en compte en cap moment l'opinió de la societat civil ni tampoc dels actors implicats en el comerç d'aquest preuat producte al qual s'atribueixen propietats curatives o afrodisíaques.

A més a més, a parer del tribunal, la prohibició del comerç de les banyes de rinoceront pot haver fet créixer la caça furtiva de l'animal, ja que només l'any passat se'n van abatre 1.200 exemplars. De fet, la xifra anual de rinoceronts morts no ha parat de créixer des del 2008, quan els traficants de la banya en van matar 83 exemplars.

El govern del país ha reconegut que estudia intercedir en la legalització internacional de la banya de rinoceront per satisfer-ne la demanda i al mateix temps lluitar contra la caça furtiva i el trànsit d'aquest producte.

Sud-àfrica és el país que compta amb la població més gran del món d'exemplars d'aquesta espècie, amb aproximadament 20.000 rinoceronts.

Anar al contingut