Manifestants a l'estació d'Atocha, a primera hora del matí (Foto: EFE)
Manifestants a l'estació d'Atocha, a primera hora del matí (Foto: EFE)
Madrid

La vaga de transports a Madrid deixa un balanç de tres detinguts i 120 quilòmetres de cues

Com a Barcelona, l'aturada ha col·lapsat els accessos a la capital de l'estat. A més, tres membres d'un piquet informatiu han estat detinguts. Se'ls acusa de resistència a l'autoritat quan han intentat saltar-se un cordó policial a l'estació d'Atocha.

RedaccióActualitzat
Barcelona no ha estat l'única ciutat que ha viscut aquest dilluns un dia complicat des del punt de vista de la mobilitat. Madrid també s'ha vist afectada per les vagues convocades en el sector del transport públic. A la capital de l'estat, a part de la jornada de vaga convocada pel sector ferroviari contra la privatització del sector, també hi havia vaga al metro, en protesta per les rebaixes de sou i la pujada de tarifes.

Com a Barcelona, l'aturada ferroviària ha fet que molts treballadors agafessin el cotxe privat per poder anar a la feina, i això s'ha traduït en un important col·lapse de trànsit als accessos de Madrid. De fet, en hora punta, les autovies de circumval·lació de la capital han sumat 120 quilòmetres de retencions. L'M-40, amb 28 quilòmetres de cues en cinc trams diferents, i l'A-2, amb 16 quilòmetres, i l'A-6, amb 15, han estat les vies més afectades.

Segons el govern de la comunitat, tres membres d'un piquet informatiu han estat detinguts. Se'ls acusa de resistència a l'autoritat quan han intentat saltar-se un cordó policial a l'estació d'Atocha.

Compliment dels serveis mínims


El Ministeri de Foment ha establert a Madrid uns serveis mínims en hora punta del 73% del servei d'alta velocitat i llarga distància, i el 75% de les Rodalies. La resta de la jornada el servei és del 65%. Pel que fa al metro, on hi ha hagut aglomeracions en hora punta, l'aturada convocada a la capital de l'Estat ha estat parcial: de quatre hores al matí i quatre a la tarda.

Tant al metro com al transport ferroviari, els serveis mínims s'han complert amb normalitat, segons la Comunitat de Madrid. Foment afirma que el seguimient de la vaga ha estat de prop del 23%.

Anar al contingut