Un avió vola sobre el logotip de Shell d'una gasolinera (Reuters)
La Shell vola més baix i redueix la seva plantilla (Reuters)
La Haia

La Shell anuncia 10.000 acomiadaments per la caiguda dels seus beneficis

El conseller delegat de la petrolera, Ben van Beurden, comunica que han decidit aparcar els nous projectes després que els seus beneficis s'han reduït un 87%

RedaccióActualitzat

L'empresa petrolera Shell ha presentat els resultats de l'exercici 2015 i les xifres han experimentat un retrocés important en relació amb altres anys. Els beneficis han baixat un 87% i això ha fet que la companyia angloholandesa hagi anunciat un pla d'acomiadaments que afectaria fins a 10.000 persones. La causa fonamental d'aquesta davallada dels beneficis és la forta caiguda dels preus del cru.

L'empresa ha comunicat la seva situació a la Borsa de Londres i ha explicat que, davant d'aquests resultats, de moment atura els nous projectes que tenia previstos. El conseller delegat de Shell, Ben van Beurden, ha explicat que estan fent "canvis importants" amb la reorganització de la seva àrea d'exploració i producció, reduint costos i inversió. com a resposta al descens dels preus del petroli. Tot plegat fa que l'empresa hagi decidit acomiadar uns 10.000 treballadors dels 100.000 que té a 90 països de tot el món.

Anar al contingut