Diversos moments de la declaració de Rajoy a l'Audiència Nacional (EFE)
Diversos moments de la declaració de Rajoy a l'Audiència Nacional (EFE)
Madrid

El tribunal de la Gürtel no es creu la versió de Rajoy sobre la caixa B

Qüestiona la credibilitat de la declaració del president del govern espanyol i destaca que d'altres testimonis sí que van reconèixer haver cobrat de Bárcenas

Actualitzat

El tribunal de la trama Gürtel no dona "credibilitat" a la versió del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, durant el judici. Apunta que no veu "versemblant" la declaració, quan va negar haver rebut pagaments en negre de l'extresorer Luis Bárcenas.

La sentència qüestiona el testimoni que va donar Rajoy, així com d'altres dirigents del partit, com Javier Arenas o Francisco Álvarez Cascos. Destaquen, en canvi, que d'altres testimonis sí que van reconèixer els cobraments de la caixa B.

A més, els magistrats afegeixen, d'acord amb el criteri de la fiscalia, que si Rajoy hagués admès haver cobrat, no hauria reconegut cap delicte, però s'hagués exposat a les crítiques i els "retrets socials".

Per això, l'Audiència Nacional, "posa en qüestió la credibilitat" de Rajoy i la resta de testimonis que van declarar sobre la caixa B, ja que el seu testimoni "no sembla prou versemblant per rebatre la contundent prova de l'existència de la caixa B del Partit Popular".

Rajoy no sabia res

"No", "ho desconec absolutament", "cap", "mai", "no ho sé" i "jo no m'ocupava dels afers econòmics" van ser algunes de les respostes evasives que va donar Rajoy durant la seva declaració com a testimoni del cas Gürtel. Una declaració que vam resumir en 10 respostes clau.

 

ARXIVAT A:
Gürtel
Anar al contingut