La ruta de la Carretera del Vi rep 115.000 visitants durant el primer any

ACN Vilafranca del Penedès.-La ruta de la Carretera del Vi, que uneix una dotzena de cellers des de Sant Martí Sarroca (Alt Penedès) fins a Sitges (Garraf), ha sumat 115.000 visitants durant el primer any en funcionament. Els impulsors en fan una valoració "molt positiva" i asseguren que s'han aconseguit posicionar com una de les rutes enoturístiques "més importants i visitades a tot l'estat". A partir d'ara, l'objectiu que es marquen les empreses que formen la Carretera del Vi és editar el passaport per fer la ruta en format paper -fins ara només existia digitalment- i reforçar la senyalització de les finques i punts turístics. Un cop tancat el primer any, Marcelo Desvalls ha deixat la presidència de l'Associació que gestiona la ruta, que ara està encapçalada per Mireia Tetas, tercera generació de Bodegues Pinord.

L'Associació preveu iniciar en breu una campanya de comunicació als hotels, restaurants i oficines de turismes de la costa barcelonina, junt amb l'edició del passaport en paper, el qual permet aconseguir descomptes en les visites als cellers. Al mateix temps, es preveu que les empreses membres de l'associació segueixin desplegant "noves i variades" propostes enoturístiques. La nova presidenta, Mireia Tetas, ha destacat la singularitat de la Carretera del Vi per "la diversitat de cellers i espais turístics que hi ha a la ruta, agrupats en una única proposta que és fàcil d'entendre per la configuració lineal". De fet, el recorregut es basa en un eix marcat per les carreteres BP-2121 (de Sant Martí Sarroca a Vilafranca del Penedès) i C-15 (de Vilafranca a Sitges), de manera que també engloba Pacs del Penedès, Olèrdola, Canyelles i Sant Pere de Ribes.

Anar al contingut