Nova York

La reunió dels cinc membres permanents de l'ONU més Alemanya acaba sense un acord sobre l'Iran

La trobada de Nova York dels cinc membres permanents de l'ONU més Alemanya dedicada al programa nuclear de l'Iran s'ha acabat sense un acostament significatiu de les posicions. Fonts diplomàtiques han apuntat que s'està plantejant un nou tipus de resolució que inclogui tant incentius a Teheran com alhora mesures dissuasives, perquè els iranians abandonin els seus plans d'enriquiment d'urani. De rerefons de la reunió, la carta de Teheran a Washington -un gest inèdit- per suavitzar tensions, un text, però, que la Casa Blanca ha considerat que no aportava res de nou.

Actualitzat

Les converses entre els caps de les diplomàcies nord-americanes, britàniques, franceses, russes, xineses i alemanyes s'han centrat en grans qüestions estratègiques i han deixat per als seus ambaixadors de l'ONU, els detalls de la resolució que hi ha al Consell de Seguretat sobre l'Iran. El ministre francès d'Afers Estrangers, Philippe Douste-Blazy, ha assegurat que no han concretat cap avenç significatiu en la trobada, però sí que han acordat refer l'esborrany amb incentius perquè Teheran abandoni l'enriquiment d'urani. Segons ha dit, volen una resolució que doni una resposta ràpida de la comunitat internacional sobre aquesta qüestió i que presenti a grans trets i amb propostes positives què portaran a terme. Amb tot,  encara hi ha pocs acostaments entre els cinc membres permanents del Consell de Seguretat de l'ONU més Alemanya i les posicions continuen bastant allunyades.

El sopar es produïa després de la carta de Teheran a Washington per suavitzar tensions i per establir una obertura diplomàtica. La secretària d'Estat nord-americana, Condoleezza Rice, per la seva banda, ja ha avançat que Teheran no aporta res de nou en la missiva.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut