Barcelona

La pudor de fems torna a Barcelona i s'estén al Baix Llobregat

La Generalitat admet que és difícil localitzar el focus de la fortor a Barcelona

RedaccióActualitzat

Per segona tarda consecutiva, Barcelona ha fet pudor de fems. La ferum que aquest dimecres es va poder sentir en bona part de la ciutat i també en indrets limítrofs com Badalona o l'Hospitalet, ha reaparegut sense que encara se'n sàpiga l'origen.

La pudor s'ha sentit en barris com Sarrià, l'Eixample i Gràcia, i també a l'Hospitalet de Llobregat i en un grapat de ciutats del Baix Llobregat, com Sant Joan Despí o Esplugues.

El Departament d'Agricultura ha descartat que, com es va apuntar d'entrada, l'origen de la mala olor fos la fertilització amb adob orgànic d'uns camps del Parc Agrari del Baix Llobregat.

La directora general de Qualitat Ambiental, Assumpta Farran, ha admès que si s'hi hagués fet servir "un compost que no garantís correctament les especificacions de madurament", la fortor es podria atribuir a aquesta substància.

Ara bé, els tècnics veuen "molt improbable" que "amb la situació d'estancament de la massa d'aire i amb inversió tèrmica" la pudor "pogués arribar del Prat a Badalona". És per això que la Generalitat treballa amb la hipòtesi que la mala olor que es va sentir a Barcelona no era la mateixa que es va poder sentir en municipis com Badalona, que podria venir de les plantes de compostatge i tractament de residus que hi ha a la zona.

Farran ha admès que, si no hi ha més episodis de pudor, "serà complex identificar-ne la  procedència i possiblement ningú reconeixerà la seva implicació objectiva i clara".

Com ja va passar dimecres, els usuaris de Twitter han començat a piular sobre el tema, amb etiquetes com #pudorbarcelona.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut