Barcelona

La Pride Barcelona reivindica més contundència en la lluita contra l'assetjament escolar per raons d'orientació sexual

El col·lectiu LGBTI reivindica el ple desplegament de la llei contra l'homofòbia i la lluita contra el bullying

RedaccióActualitzat

Centenars de persones han reivindicat, aquest dissabte a la tarda, a Barcelona, el dret al propi cos i a viure la sexualitat lliurement amb el lema: "El meu cos no és un camp de batalla. Els nostres cossos no estan al servei del sistema heteropatriarcal".

 

Els manifestants, del col·lectiu LGBTI (lesbià, gai, bisexual, transsexual i intersexual), també han reclamat que es posi totalment en pràctica la llei contra l'homofòbia que va aprovar el Parlament fa vuit mesos. Consideren urgent sobretot la prevenció real de les transmissions VIH i també l'accés a les tècniques de reproducció assistida en igualtat de condicions.

Al mateix temps, en un altre punt de la ciutat, a l'avinguda Paral·lel, transcorria la setena edició de la Pride Barcelona, organitzada per l'Associació catalana d'empreses gais i lesbianes conjuntament amb una trentena d'entitats. Unes 25.000 persones han participat en aquesta desfilada festiva i reivindicativa.

 

 

El lema que han triat per aquest any és "Stop bullying, ni a l'escola ni enlloc". Els organitzadors volen conscienciar sobre aquest problema i recorden que de tots els joves d'entre 12 i 25 anys que han estat sotmesos a assetjament escolar, fins a un 43% és a causa de la seva orientació sexual.

La desfilada d'aquesta tarda culmina la setmana de l'orgull gai. La Pride Barcelona, convertida en la més important del Mediterrani, suposa un impacte econòmic per a la ciutat de més de vint milions d'euros, segons els organitzadors. Uns diners generats, sobretot, per turistes estrangers que representen el 25% dels més de 250.000 assistents a les activitats que s'han fet durant 10 dies.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut