Tarragona / Lloret

La premsa italiana publica fotos que demostrarien que la noia italiana morta i el seu assassí es coneixien

La pàgina web del "Corriere della Sera" ha publicat una fotografia on es veuen junts la turista italiana Federica Squarize amb el seu presumpte assassí, Víctor Díaz, conegut com "El Gordo". El jove uruguaià va fugir de Lloret de Mar després que dilluns es va trobar el cadàver de la jove italiana. Segons ha avançat el 3/24, el noi havia anat a Tarragona a buscar refugi a casa d'uns amics que el van delatar a la Policia Municipal. Aquest dijous l'han traslladat a la comissaria dels Mossos de Blanes, on ha declarat davant la policia, i ara està a l'espera de passar a disposició judicial. El cas està sota secret de sumari.

Actualitzat

L'arribada de Víctor Díaz a la comissaria dels Mossos ha aixecat molta expectació mediàtica. Desenes de mitjans de comunicació, entre els quals molts d'italians, s'han aplegat davant de les instal·lacions policials per veure'l arribar. El detingut ho ha fet dins d'una furgoneta policial i ha entrat a peu dins de la comissaria. S'havia rapat els cabells i s'ha amagat mitja cara amb la samarreta. Després de declarar davant la policia, ara serà el torn del jutge. La gran incògnita és saber què va passar entre el moment que la víctima i el jove uruguaià es van fer una foto junts i el moment en el qual van trobar el cadàver de la noia.

Víctor és un cambrer uruguaià molt conegut a la zona d'oci nocturn de Lloret de Mar. Des que Federica Squarise, de 23 anys, va desaparèixer l'1 de juliol, era el principal sospitós dels Mossos d'Esquadra perquè va ser l'última persona que les càmeres de seguretat van gravar amb la turista italiana. La policia el va interrogar diverses vegades i van detectar que presentava diverses esgarrapades als braços. Fins i tot, li van agafar mostres d'ADN. Quan dilluns van trobar el cadàver de la noia, Víctor va desaparèixer. Llavors, la policia va dictar una ordre de recerca i captura. La seva recerca va finalitzar ahir a la nit, a Tarragona, quan la Policia Local el va detenir després que uns amics a qui havia anat a veure buscant refugi el van delatar.

El cos de Federica va ser localitzat semienterrat a pocs metres de la zona de festa. Feia just una setmana que la noia havia desaparegut. Per l'estat de descomposició del cos, feia entre tres i quatre dies que era morta. Uns tatuatges i un brillant en una dent van facilitar la identificació a la família, que abans de conèixer els resultats de l'autòpsia ja donaven per fet que el cadàver era el de Federica. El cas està sota secret de sumari i no s'han conegut les causes de la mort, però tot apunta que s'hauria produït per asfíxia.

Concentració silenciosa a Lloret

Diverses associacions de Lloret de Mar han convocat per aquest divendres a la nit una concentració silenciosa de suport a la família de Federica Squarise. L'Ajuntament del municipi també s'ha afegit a la iniciatva del col·lectiu Sa Caleta, a la qual s'han sumat altres entitats, com l'Associació de Dones l'Aurora. L'acte serà a les 10 de la nit. Tothom que hi participi està cridat a encendre una espelma per mostrar el rebuig al crim. El consistori també ha declarat aquest dijous dia de dol oficial.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut