País Basc

La policia troba un zulo d'ETA amb detonadors i documentació a Guipúscoa

La Policia Nacional ha trobat, a la localitat de Zegama, a Guipúscoa, un zulo d'ETA, on hi havia amagats detonadors, dinamita, documentació i perruques. La troballa s'ha fet gràcies a la documentació que es va intervenir a membres d'ETA i després que la justicia francesa acceptés enviar-la a Espanya. Segons aquesta informació, podria haver un segon amagatall a la mateixa zona.

Actualitzat
La documentació incautada a José Segurola Querejeta, detingut al 2005 a França, ha conduït la policia fins l'amagatall. Aquesta documentació va permetre els agents francesa localitzar un pis al departament de Haute-Garonne, on van trobar armes i material explosiu. En el moment del seu arrest, Querejeta era la mà dreta del llavors cap de comandos, Garikoitz Aspiazu, àlies Txeroki, detingut fa dos mesos.

La detenció de Querejeta va obligar al comando que estava en aquells moments instal·lat a Guipúscoa a fugir i a deixar el zulo abandonat.

Aquesta documentació estava en mans de les autoritats franceses i ha arribat a la policia nacional després que el jutjat d'Instrucció número 3 de l'Audiència Nacional emetés una comissió rogatòria. França va fer arribar un croquis amb la situació de dos zulos en aquesta zona de Guipúscoa. La policia ha trobat en un d'ells 15 quilos de dinamita de la marca Tytadine que podrien formar part dels 1.600 quilos d'explosius robats en un magatzem de Grenoble al 2001.
Anar al contingut