Irun

La policia espanyola deté a Irun l'etarra Jon Iñaki Pérez Aramburu

La policia espanyola ha detingut l'etarra Jon Iñaki Pérez Aramburu, que té pendent de complir una condemna de 3 anys de presó a França. Pérez Aramburu va participar l'any 95 en un atac amb còctels Molotov contra un vehicle de l'Ertzaintza en què van resultar ferits de gravetat 5 agents.

RedaccióActualitzat
La policia espanyola ha detingut aquest divendres al matí a la localitat guipuscoana d'Irun el membre d'ETA Jon Iñaki Pérez Aramburu, de 48 anys.

Segons informa el Ministeri de l'Interior, l'etarra estava en parador desconegut des de 1995 i tenia una ordre de detenció de França des de l'octubre del 2005, per pertinença a banda armada. A més, també tenia una condemna pendent de tres anys de presó.

Pérez Aramburu va participar l'any 95 en un atac amb còctels Molotov contra un vehicle de l'Ertzaintza en què van resultar ferits de gravetat cinc persones. Després va fugir de casa.

El 2000, Pérez Aramburu va ser condemnat en rebel·lia, pel Tribunal Correccional de París, a 3 anys de presó per un delicte d'associació de malfactors per preparar un acte de terrorisme, i la prohibició de quedar-se en territori francès durant 10 anys més.

Al desembre del 2001, va ser inclòs en una llista elaborada per la Unió Europea on es recollien les dades dels terroristes més buscats en l'àmbit internacional. El 2002, el Departament del Tresor dels Estats Units va afegir les seves dades en una llista sobre individus als qual s'havien de congelar els actius a aquell país.

És la primera vegada que es detén un membre de la banda terrorista a l'estat espanyol per ser lliurat a les institucions judicials franceses per delictes comesos al seu territori.

Aquesta detenció es produeix el darrer dia d'una campanya electoral en què els presos d'ETA han demanat des de les presons, el vot per a Bildu. Les de diumenge seran les primeres eleccions al País Basc sense violència després que la banda terrorista anunciés just fa un any que cessava la seva activitat.

El detingut passarà a disposició de l'Audiència Nacional aquest dissabte.


Anar al contingut